Κυβερνητικές πηγές: Τέλος στις φήμες για ανασχηματισμό

40

Τέλος στις φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό μετά και την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώζουν βάζουν κυβερνητικές πηγές. Μάλιστα, ξεκαθαρίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα προχωρήσει – σε αυτή τη φάση – σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οπως σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει λάβει εισηγήσεις για αλλαγές, όμως ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να μην κάνει καμία αλλαγή ούτε τώρα αλλά ούτε και μετά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμη το θέμα της αντικατάστασης του Βασίλη Κικίλια από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής έχει κλείσει. Μάλιστα, σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι «αυτό που απασχολεί στον παρόντα χρόνο τον πρωθυπουργό είναι οι δομές και η λειτουργία τους και όχι τα πρόσωπα». Μάλιστα για το ίδιο θέμα παραπέμπουν στην επικείμενη ομιλία του κ. Μητσοτάκη το Σάββατο και την συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στη ΔΕΘ. Άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει: «Θα απαντήσω σε όλα στη ΔΕΘ».

Ταυτόχρονα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, με συνέντευξή του στα Parapolitika FM στο ερώτημα αν επίκειται ανασχηματισμός, σημείωσε: «Δεν υπάρχει κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή».
Χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως «αν κάθε φορά που γράφονταν αυτά γίνονταν, τότε θα είχαμε ανασχηματισμό κάθε ένα μήνα και εκλογές κάθε έξι μήνες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, κάποια τέτοια διάθεση αυτή τη στιγμή. Η διάθεση που υπάρχει και από τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση είναι να εργαστούμε όλοι μαζί σκληρά, ούτως ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει να γίνουν. Θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης». Ο ίδιος συμπλήρωσε πάντως ότι «αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, ότι άπαντες δεν αξιολογούμαστε καθημερινώς».


Πηγή