Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης είναι αλλεργικός στην κριτική και στη δεοντολογία για τη δημόσια συζήτηση

36

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος

«Υπάρχει κρίση ανασφάλειας στη χώρα και η αντιμετώπισή της απαιτεί πολιτική αλλαγή, δεν μπορεί να γίνει με τον αυτόματο πιλότο», επισήμανε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επέλεξε το προσεχές Σαββατοκύριακο να επισκεφτεί την 87η ΔΕΘ με σκοπό να θυμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με δεδομένο ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ ανήκε στην αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήρισε «αναπάντεχη εξέλιξη και απαράδεκτη επιλογή» τη δέσμευσή του από τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι υπήρχαν μέρες μέσα στην εβδομάδα που μπορούσε να επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης για να επισκεφθεί τη ΔΕΘ. «Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη μας στέρησε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τον τρόπο που οφείλουμε και η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ να συμφωνήσει με την πρόθεση της κυβέρνησης επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Γι αυτό και η αντίδραση μας ήταν έντονη», είπε ο κ. Φάμελλος και προσέθεσε:

«Αυτό μας δείχνει ο κ. Μητσοτάκης είναι αλλεργικός στην κριτική και στη δεοντολογία της δημόσιας συζήτησης. Ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική διαχείριση και θέλει να έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υπάρχει αντίλογος. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να φιμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αύριο θα δώσουμε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ».

Αναφερόμενος τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και στις πυρκαγιές στον Έβρο ο κ. Φάμελλος τόνισε πως η κυβέρνηση δεν επέλεξε να επενδύσει στην πρόληψη και σημείωσε ότι «όλα τα θέματα είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης και δεν είναι αναπόφευκτες οι εξελίξεις, όπως, πολλές φορές, παρουσιάζονται από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση».

Για τα προβλήματα στη Θεσσαλία και τον Έβρο είπε ότι την άλλη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα παρουσιάσει και νέα πρωτοβουλία με στόχο την ανόρθωση, την ανάπτυξη των περιοχών και την αντιμετώπιση του κινδύνου της ερήμωσης.

Διαβεβαίωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εργάζεται για τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, χωρίς καμία διάκριση κομματικής προέλευσης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απέκλεισε» τη Θεσσαλονίκη από το Ταμείο Ανάκαμψης και της καταλόγισε ευθύνες για καθυστέρηση ή “πάγωμα” έργων της πόλης.

Εξέφρασε την ανησυχία ότι η κατασκευή του οδικού άξονα flyover θα επιφέρει κυκλοφοριακό έμφραγμα στη Θεσσαλονίκη και παρατήρησε: «Δυστυχώς, μαζί με τα έργα χάνουμε και το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και αυτό είναι απαράδεκτο και υποτίμησε για την πόλη».

Στη συνάντηση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλάς” συμμετείχαν και οι βουλευτές Κατερίνα Νοτοπούλου, Χρήστος Γιαννούλης, Ράνια Θρασκιά.


Πηγή