Ο Κασσελάκης «αγνοεί» τον Τσίπρα και βαδίζει στα χνάρια του Πολάκη

38

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να δηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ότι θα βαδίσει πάνω στην πολιτική «κληρονομιά» του Αλέξη Τσίπρα, όμως οι κινήσεις και οι πράξεις του δείχνουν ξεκάθαρα ότι ακολουθεί πιστά τα χνάρια του πολιτικού του μέντορα, Παύλου Πολάκη, αγνοώντας επιδεικτικά τις κινήσεις του ανθρώπου που φιλοδοξεί να διαδεχθεί.

Το βράδυ της Τετάρτης, στα Ιωάννινα, ο εξ Αμερικής υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το «σύστημα» των δημοσιογράφων και των δικαστών. Το ότι ο άνθρωπος που φιλοδοξεί να ηγηθεί της προοδευτικής παράταξης τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, δηλαδή με τους εργαζόμενους και δεν τόλμησε να πιάσει στο στόμα του εκδότες και καναλάρχες, λέει από μόνο του πολλά. Δεν χρήζει περεταίρω σχολιασμού.

Το να επιτεθεί, όμως, στους λειτουργούς της Δικαιοσύνη είναι μια κίνηση που δείχνει -ανάμεσα σε πολλά άλλα- ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά απολύτως αντίληψη του θεσμικού ρόλου που ζητάει να αναλάβει. Προφανώς και οι «καθοδηγητές» του δεν του έχουν εξηγήσει ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πολιτειακός παράγοντας και καλείται να συμπεριφέρεται ως τέτοιος.

Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που αποδέχεται πλήρως και υπερασπίζεται το κοινωνικό καθεστώς και την ευρωατλαντική πορεία της χώρας. Και σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να λειτουργήσει και ο ίδιος, αν αναδειχθεί νικητής εκείνος. Εκτός και αν σκοπεύει να τα αμφισβητήσει όλα αυτά, επομένως καλό θα ήταν να το γνωρίζουν από πριν οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν την Κυριακή, στις κάλπες.

Είναι άλλο πράγμα η κριτική στα -ουκ ολίγα- κακώς κείμενα της λειτουργίας της Δικαιοσύνης και εντελώς διαφορετικό να δηλώνει δημόσια ο υποψήφιος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «γουστάρει» να την «ξεδοντιάσει».

«Αγνοεί» Τσίπρα

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Στέφανου Κασσελάκη, δεν είναι η μικρή χρονικά παρουσία του στην Κουμουνδούρου. Ούτε καν η μηδαμινή κοινωνική του δράση. Το βασικό του μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι μοιάζει να μην γνωρίζει βασικά πραγματάκια για τη λειτουργία του κράτους, ακόμα και του ίδιου του πολιτεύματος.

Και ακόμα χειρότερα, ότι από την ώρα που αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει καν την προσπάθεια να μάθει. Διότι αλλιώς θα γνώριζε ότι την τελευταία φορά που κάποιο στέλεχος του κόμματος του απείλησε δημόσια δικαστικούς και δημοσιογράφους, ο Αλέξης Τσίπρας το παρέπεμψε στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

«Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική», σχολίαζαν τότε από το περιβάλλον του ιστορικού ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως πολύ καλά θα καταλάβατε, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρονταν στον σημερινό «μέντορα» του Κασσελάκη, τον Παύλο Πολάκη.

Στα χνάρια του Πολάκη

Από τότε, έχουν περάσει, μόλις, έξι μήνες. Μπορεί ο πολιτικός χρόνος να είναι ιδιαίτερα πυκνός, αλλά η όλη ιστορία παραμένει πολύ πρόσφατη. Το πως έγινε εκείνες τις ημέρες η ανατροπή και ο Πολάκης παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι γνωστά.

Χρειάστηκε μια δήλωση «νομιμοφροσύνης» από την πλευρά του χανιώτη βουλευτή, αλλά και να βάλει το «χεράκι» του ο Νίκος Παππάς, στον οποίο ο Πολάκης, εν τέλει, γύρισε την πλάτη για να στηρίξει το «πουλέν» του για την ηγεσία του κόμματος.

Από όλα τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι ο Κασσελάκης δεν θα βαδίσει πάνω στην πολιτική «κληρονομιά» του Αλέξη Τσίπρα. Αντίθετα, θα ακολουθήσει πιστά τα χνάρια του «μέντορα» του. Με απλά λόγια, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να ψηφίσουν την Κυριακή για αρχηγό τους τον Κασσελάκη και τη Δευτέρα να ξυπνήσουν με Πολάκη.


Πηγή