Η αρχηγική εμφάνιση Αχτσιόγλου και το unfair Κασσελάκη

43

Με μια ομιλία ενωτική, κατά την οποία ανέδειξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μοναδικό αντίπαλο της και μέσω της οποίας έδειξε τον δρόμο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια έτσι ώστε να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητική τροχιά, έκλεισε την προεκλογική της εκστρατεία η Έφη Αχτσιόγλου, από το κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια στιγμή, η πλευρά Κασσελάκη προχώρησε σε μια unfair ενέργεια εναντίον της νεαρής πρώην υπουργού Εργασίας, βάζοντας τον εκλεκτό της να ψηφίσει στην εσωκομματική κάλπη της Κυριακής, στην εκλογική της περιφέρεια.

Μπορεί η Έφη Αχτσιόγλου να δέχεται τις τελευταίες ημέρες έναν υπόγειο πόλεμο από τον Παύλο Πολάκη και τους διαδικτυακούς ακολούθους του, όμως για ακόμα μια φορά έδειξε έμπρακτα ότι δεν την αφορούν οι εσωκομματικές συγκρούσεις. Άλλωστε, ότι είχε να απαντήσει επ’ αυτού, το έπραξε ενώπιον του κρητικού βουλευτή, στο διαρκές Συνέδριο του κόμματος και όχι μέσω διαρροών ή με χυδαία χτυπήματα στα κοινωνικά δίκτυα.

Αντίθετα, στην τελευταία της προεκλογική συγκέντρωση, το βράδυ της Παρασκευής, στην Αθήνα, πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση, δείχνοντας ότι είναι σε θέση να εγγυηθεί την ενότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και αυτό είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς κάποιοι άλλοι σπρώχνουν το κόμμα -ανοιχτά ή συγκαλυμμένα- στη διάσπαση, προς μεγάλη χαρά της κυβέρνησης.

Μάλιστα, κατέστησε απολύτως σαφές ότι ο δικός της αντίπαλος, αλλά και της κοινωνικής πλειοψηφίας, όπως σημείωσε, είναι οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες και θα πρέπει να ηττηθούν.

Παράλληλα, παρουσίασε τον οδικό χάρτη με τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συνέλθει από το σοκ της διπλής εκλογικής συντριβής, αλλά και για να καταστεί σύντομα εκτός από αξιόπιστη αντιπολιτευτική δύναμη και διεκδικητής της εξουσίας.

Το unfair Κασσελάκη σε Αχτσιόγλου

Σε μια κίνηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα της και που δείχνει ότι δεν σκοπεύει να δώσει έναν «δίκαιο» εσωκομματικό αγώνα, προχώρησε η πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη, παραμονή της εκλογικής αναμέτρησης.

Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που είναι βουλευτές, ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε περιοχές της εκλογικής τους περιφέρειας. Ο Νίκος Παππάς στην Καισαριανή (Νότιος Τομέας ΄Β Αθήνας) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Νέα Ιωνία (Βόρειος Τομέας ΄Β Αθήνας).

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ψηφίσει στην Καλλιθέα. Μπορεί να μην είναι βουλευτής, όμως ήταν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα, στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, επομένως και εκείνος θα πάει στην εκλογική του περιφέρεια. Η Έφη Αχτσιόγλου, με τη σειρά της, ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει στο Περιστέρι, καθώς είναι βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β΄Αθηνών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν είναι βουλευτής, δεν διάλεξε μια «ελεύθερη» περιφέρεια, για παράδειγμα την Ά Αθηνών ή τη Δυτική Αττική. Ούτε καν για συμβολικούς λόγους, δεν θα ψηφίσει σε μια περιφέρεια της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel». Αντίθετα, επέλεξε να ψηφίσει στο Περιστέρι, δηλαδή στην εκλογική περιφέρεια της Έφης Αχτσιόγλου.

Πρόκειται για μια κίνηση σαφώς αντιδεοντολογική, η οποία αγγίζει τα όρια τους unfair. Διότι ο εξ Αμερικής υποψήφιος για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν είναι δα και γέννημα θρέμμα Δυτικής Αττικής. Στην Εκάλη μεγάλωσε – κατά δήλωση του. Άρα, προς τι η συγκεκριμένη επιλογή, αν δεν έχει ως στόχο να επισκιάσει την πρώην υπουργό Εργασίας;


Πηγή