ΣΥΡΙΖΑ: Ο «πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε» – Η ώρα των αποφάσεων για την ομάδα «6 συν 6»

31

Η νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, κινείται σαν «μαύρη τρύπα»

Την οριστική τους απόφαση για το πότε θα αποχωρήσουν από την Κουμουνδούρου – γιατί η φυγή τους μοιάζει πλέον, δεδομένη – καλούνται να λάβουν οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος και τα στελέχη που συσπειρώνονται γύρω τους, καθώς σήμερα, στις 11.00, θα πραγματοποιήσουν την πανελλαδική συνδιάσκεψης της ομάδας τους.

Η νέα τάξη πραγμάτων που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, κινείται σαν «μαύρη τρύπα». Στο διάβα της «καταπίνει» τους πάντες και τα πάντα. Στην προκειμένη περίπτωση, όποιον και όποια δεν αναγνωρίζει τον εξ Αμερικής ορμώμενο πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως τον απόλυτο ηγέτη.

Εκτός από την ηγετική ομάδα, στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο διαδικτυακός «στρατός» των «κασσελακίστας», που αναλαμβάνει να επιτεθεί με χυδαιότητα εναντίον εκείνων που έχουν διαφορετική άποψη – κι ας τους «καταδικάζει» δημόσια ο αρχηγός, στο όνομα του οποίου «πίνουν νερό».

Όσον αφορά στους «6+6», οι δημόσιες δηλώσεις του Στέφανου Κασσέλακη, ότι δήθεν τους εκτιμάει και πως θέλει να συνεργαστεί μαζί τους, δεν φαίνεται να πείθουν κανένα από τα στελέχη πρώτης γραμμής της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου. Και προφανώς, ούτε τη βάση της, η οποία αν δεν περίμενε τις συλλογικές αποφάσεις, θα είχε αποχωρήσει και νωρίτερα κι από την «Ομπρέλα».

Αντίθετα, εκτιμούν πως στην πραγματικότητα προσπαθεί να τους «εγκλωβίσει» με την παραμονή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην ηγεσία του κόμματος. Μετά, εφόσον δεν θα τους χρειάζεται, πλέον, θα επιχειρήσει να τους ωθήσει προς την έξοδο, όπως έκανε και την ομάδα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Και εκείνοι, θα έχουν ταυτιστεί πλήρως με την τοξικότητα που περιβάλλει την Κουμουνδούρου και τη νέα ηγεσία, «καίγοντας» το -υπαρκτό, ισχυρό και με μεγάλες προοπτικές- πολιτικό τους κεφάλαιο.

Όλα δείχνουν πως τα στελέχη της ομάδας Αχτσιόγλου, εστίασαν περισσότερο στην ανιστόρητη χρήση του όρου «αποστάτες» που επιφύλαξε για εκείνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως η Κουμουνδούρου προετοιμάζει την άμυνα της για την επικείμενη αποχώρηση των «6+6», επενδύοντας για ακόμα μια φορά στην «ανθρωποφαγία».

Πάντως, όλα δείχνουν πως ο «πάγος έσπασε» και πως «ο δρόμος χαράχτηκε», όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr στέλεχος της ομάδας Αχτσιόγλου, χρησιμοποιώντας την ιστορική ρήση του ηγέτη των Μπλσεβίκων, Β.Ι. Λένιν. Η αποχώρηση των «6+6» μοιάζει με μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, η οποία θα επιβεβαιωθεί άμεσα. Μπορεί όχι τη Δευτέρα, όπως αρκετοί αναμένουν, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ίσως και ημέρες.

Και όλα δείχνουν πως ο κύκλος των αποχωρήσεων θα συνεχίζεται όσο πλησιάζουμε προς το Συνέδριο -αν κι εφόσον πραγματοποιηθεί. Διότι πέραν της δεδομένης πολιτικής διαφωνίας, υπάρχει και η αισθητική με το κόμμα των Πολάκη-Τζάκρη.


Πηγή