ΠΑΣΟΚ: «Πρόβα» ΣΥΡΙΖΑ στον Προϋπολογισμό και στο βάθος επιστροφή στο κραταιό κόμμα

59

Είναι προφανές ότι η εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε «κουτί» στη Χαριλάου Τρικούπη

Να εκμεταλλευτεί την απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό που διεξάγεται στη Βουλή και να δείξει στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αναμονή, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης, που θέτει ως στρατηγικό στόχο του κόμματος του τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές.

Αυτός, όμως, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα «σκαλοπάτι» το οποίο θα φέρει το ΠΑΣΟΚ πίσω στα «χρυσά» του χρόνια, με σκοπό να μπορέσει να διεκδικήσει ξανά την εξουσία. Όχι, φυσικά, μόνο του, αλλά μετά από ένα πλατύ άνοιγμα σε ολόκληρη την προοδευτική παράταξη, την επομένη των ευρωεκλογών.

Είναι προφανές ότι η εσωκομματική κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε «κουτί» στη Χαριλάου Τρικούπη. Και αυτό γιατί η τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους τρεις μήνες στην Κουμουνδούρου, δημιούργησε στους προοδευτικούς ψηφοφόρους την αίσθηση ότι δεν έχουν να περιμένουν και πολλά από ένα κόμμα στο οποίο ρόλο πρωταγωνιστή έχουν ο Παύλος Πολάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Επομένως, μοιάζει απολύτως λογική η δημοσκοπική μετακίνηση του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να βρει βηματισμό για τα βασικά. Ωστόσο, είναι προφανές για ότι δεν αρκεί στον Νίκο Ανδρουλάκη η δεύτερη θέση στις μετρήσεις κοινής γνώμης. Θέλει να επιβεβαιωθεί και στην κάλπη των ευρωεκλογών.

«Είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε την Νέα Δημοκρατία. Θέλουμε να καλύψουμε το κενό που υπάρχει σήμερα που δημιούργησε η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μέσω λαϊκισμού, αλλά με οικοδόμηση ξανά της δημοκρατικής παράταξης ως κυβερνητική δύναμη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας, χθες, στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Και από ότι φαίνεται, αυτό επιδιώκει να είναι μόνο η αρχή. Γιατί όλα δείχνουν ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος του είναι ακόμα πιο φιλόδοξος. Όμως, για να επιτευχθεί, θα πρέπει πρώτα να προσπεράσει τον «άσπονδο γείτονα» της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

«Να είμαστε δεύτερο κόμμα και να πάρουμε 15 – 16% ή παραπάνω, δεν είναι ο τελικός μας στόχος. Οι ευρωεκλογές είναι ένας μεσοσταθμός, τελικός στόχος είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να έχει πραγματικό αντίπαλο η Νέα Δημοκρατία για να ηττηθεί», είχε αναφέρει λίγο νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πρώτος σταθμός σε αυτό τον ορίζοντα τετραετίας, είναι η κάλπη των ευρωεκλογών. Και εκεί θα πρέπει να επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις. Αν, λοιπόν, το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό και το ΠΑΣΟΚ βρεθεί στη δεύτερη θέση, τότε στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι θα αναπτυχθεί μια δυναμική που ουσιαστικά θα είναι μη αναστρέψιμη, καθιστώντας το κόμμα τους πρώτη προοδευτική δύναμη.

Με βάση τα παραπάνω, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιθυμεί να δείξει ότι το κόμμα έχει πρόγραμμα, έχει σχέδιο για το μέλλον της Ελλάδας, το οποίο και θέλει να παρουσιάσει στους πολίτες στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.


Πηγή