Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα μέτρα για τη Δημόσια Υγεία που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ

35

Οι παρεμβάσεις που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, για την αναβάθμιση του μηχανισμού της Δημόσιας Υγείας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την αρχή της ομιλίας του στην 87η ΔΕΘ, στάθηκε στις μεγάλες καταστροφές του φετινού καλοκαιριού σε Έβρο και Θεσσαλία. «Ό,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες, θα το ξαναχτίσουμε μαζί. Χωρίς τα λάθη του παρελθόντος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως αυτή η ομιλία στη ΔΕΘ θα είναι διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε με διάθεση σύγκρουσης με συντεχνίες και βαριές παθογένειες του κράτους, αφήνοντας κατά μέρος τη συνηθισμένη παροχολογία των πρωθυπουργών σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ομιλία ξεκίνησε με την αναφορά στην ανάγκη αλλαγής της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και της αποκατάστασης, αναφέροντας ότι είναι μονόδρομος η συνεργασία Ενόπλων Δυνάμεων και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε κυρίως στην ανάγκη των μεγάλων αλλαγών για τη χώρα, τονίζοντας πως η κυβέρνηση και ο ίδιος ούτε κρύβονται, ούτε διεκδικούν το αλάθητο. Στη συνέχεια, προχώρησε την εξαγγελία των μεταρρυθμίσεων που είναι αναγκαίες για να προχωρήσει η Ελλάδα προς τον δρόμο μίας σύγχρονης, ευρωπαϊκής, χώρας και στάθηκε σε ξεχωριστούς τομείς.

Τα μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας:

– 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα.

– Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

– Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά.

– 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.

– Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας.

– Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών.

– Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων.

– 4 νέα νοσοκομεία.


Πηγή