Μητσοτάκης: Παρεμβάσεις στο AIRBNB χωρίς να «σκοτώσουμε» τη δραστηριότητα

84

Στο θέμα των ενοικιάσεων AIRBNB αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην συνέντευξη Τύπου της 87ης ΔΕΘ

Στο θέμα των ενοικιάσεων καταλυμάτων τύπου AIRBNB, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ.

«Στα μέτρα με δημοσιονομικό αποτύπωμα δεν υπάρχουν περιθώρια. Είναι όμως σημαντικά. Και το πρόγραμμα ‘Σπίτι Μου’, και το πρόγραμμα της ανακαίνισης κλειστών σπιτιών. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε αρκετά σπίτια, ανεβαίνει η ζήτηση και ανεβαίνουν οι τιμές.

Πιστεύω στην υλοποίηση έργων κοινωνικής αντιπαροχής. Θα δώσει το κράτος από την περιουσία που έχει για να πάρει φθηνά σπίτια. Δίνω σημασία και στα έργα ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές στέγες αλλά και στη βελτίωση των υφιστάμενων φοιτητικών εστιών.

Στο ΑΙRBNB, είναι ένα πρώτο πακέτο παρεμβάσεων για να εξισωθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού. Θα βοηθήσουμε να μην έχουμε την πίεση που υπάρχει σε συγκεκριμένες περιοχές, αν κρίνουμε ότι πρέπει να πάμε παραπέρα, και να σκληρύνουμε το πλαίσιο, το συζητώ. Αλλά χωρίς να σκοτώσουμε μια δραστηριότητα για τη χώρα που έχει σημασία για τους ιδιοκτήτες.

Θα πρέπει να συμμορφώνονται όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο, με κανόνες που ισχύουν για όλους και δεν συνιστούν αθέμιτο ανταγωνισμό», σχολίασε ο κύριος Μητσοτάκης.


Πηγή