Αχτσιόγλου: Σοβαρό ατόπημα από Κασσελάκη – Να μπει τέλος στον κατήφορο με τον Πολάκη

70

Η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε όσα ήδη είχε τονίσει για την επικίνδυνη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη αναφορικά με τα Κατεχόμενα, ενώ έστρεψε τα πυρά της και προς τον Παύλο Πολάκη, κάνοντας λόγο για κατήφορο.

«Δεν περίμενα ποτέ ότι θα προβεί σε αυτή την καινοφανή δήλωση», είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη και τα όσα επικίνδυνα εκστόμισε για τα Κατεχόμενα, η Έφη Αχτσιόγλου. Η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων τόνισε πως «Ήταν ένα σοβαρό ατόπημα, τον κάλεσα να ανακαλέσει και το έκανε», ενώ επεσήμανε πως η δήλωση Κασσελάκη «δείχνει ότι υπάρχει μια κάποια έλλειψη κρίσιμη».

«Την Κυριακή εκλέγουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα αυτής της θέσης. Θα πρέπει να έχει πολιτικό σχέδιο και γνώση και κοινοβουλευτική εμπειρία. Τα θεωρώ αναγκαία για να είμαστε στιβαροί», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το αν θα συναντηθεί με τον Κασσελάκη σε περίπτωση νίκης, απάντησε πως «τη Δευτέρα θα τους συναντήσω όλους. Σε ό,τι με αφορά η ενότητα είναι δεδομένη και αναγκαία με δύο βασικές πρϋποθέσεις: το πολιτικό πλαίσιο και ότι θα σταματήσουν ανθρωποφαγικές επιθέσεις που δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές».

Επιπλέον, διευκρίνισε πως με τον όρο ανθρωποφαγικές επιθέσεις δεν αναφέρεται στον Στέφανο Κασσελάκη αλλά «στον άνθρωπο που είναι στο πλευρό του και είναι μόνιμα υβριστικός σε μένα και άλλα στελέχη. Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο κατήφορος αυτός με τον κ. Πολάκη. Γι αυτό ζήτησα από τον Κασσελάκη να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές».

Στη συνέχεια, η κ. Αχτσιόγλου μίλησε για το θέμα που έχει ανακύψει περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είναι ένα μείζον θέμα «που αφορά τη σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε μια στάση σιωπής και επέλεξε να είναι συνεπής γιατί κάθε παρέμβασή του θα ήταν σημαντική λόγω της συναισθηματικής βαρύτητας στα μέλη του κόμματος. Ορθώς κρατάει τη θέση της ουδετερότητας».

Εξηγώντας το γιατί έκανε το βίντεο-έκπληξη είπε ότι «οι θεωρίες οι συκοφαντικές εισχώρησαν στο εσωτερικό της παράταξης και καθορίζουν την ψήφο των μελών και γι’ αυτό πήρα θέση και ζήτησα από τον συνυποψήψιό μου να τις καταδικάσει. Ο σεβασμός στον Τσίπρα είναι να σεβαστούμε τη θέση του για ουδετερότητα. Όσοι έχουν στοιχειώδη μνήμη βλέπουν τους ανθρώπους που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει το τελευταίο διάστημα πριν παραιτηθεί».

«Είναι σημαντικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει αντιπολίτευση και στη Βουλή. Δεν θεωρώ ότι μπορεί να νικηθεί ο κ. Μητσοτάκης αν δεν γίνεται μαχητική αντιπολίτευση και από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή», πρόσθεσε.

Τέλος, σχολίασε πως η ίδια παραμένει «στρατιώτης αυτού του χώρου και το ξέρουν οι πολίτες ανεξαρτήτως αν συμφωνούν ή διαφωνούν. Τη Δευτέρα, η προοδευτική παράταξη θα είναι ενιαία και θα έχει μαχητικό λόγο απέναντι στην κυβέρνηση».


Πηγή