Κασσελάκης: Είπε… ξείπε, γιατί μπορεί – Όλα τα μπρος-πίσω του επίδοξου διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα

38

Ο επίδοξος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγει να μιλά στα μέσα ενημέρωσης και προτιμά τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαι ο Στέφανος και έχω κάτι να σας πω…». Με αυτή τη φράση συστήθηκε ευρύτερα στους πολίτες, μέσω βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο επίδοξος διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα αποφεύγει να μιλά στα μέσα ενημέρωσης και προτιμά τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, όταν μιλά χωρίς σενάριο, δεν αποφεύγει τις γκάφες και δεν είναι λίγες οι φορές που αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό.

Οι «υπονομευτές» του Τσίπρα

Από το βήμα του διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας είχε αφήσει σαφείς αιχμές για ορισμένα στελέχη του κόμματος, ότι δήθεν υπονόμευσαν τον Αλέξη Τσίπρα.

«Είδα από πρώτο χέρι ποιοι του στάθηκαν. Και είδα ποιοι αντιδρούσαν στο άνοιγμα στην κοινωνία, θεωρώντας το “δεξιά απόκλιση” (…) Ο Αλέξης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο, μιλώντας για κυβέρνηση της Αριστεράς, όταν όλοι γελάγανε. Ίσως ούτε κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν το πίστευαν. Και ίσως να μην το ήθελαν κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν, όμως, πριν από μερικές ημέρες, στη Χαλκίδα ρωτήθηκε για τον αν η Έφη Αχτσιόγλου ήταν ανάμεσα στους «υπονομευτές», όπως την κατηγορούν οι οπαδοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει γιατί δεν ήταν.. στο κόμμα

«Πού να ξέρω εγώ αν η Αχτσιόγλου υπονόμευσε τον Τσίπρα; Είμαι έναν μήνα στο κόμμα, ρωτήστε κάποιον παλιότερο», ήταν η απάντηση του, την οποία πάλι αναίρεσε, με βίντεο, όπου δήλωσε ότι στηρίζει και πιστεύει τη συνυποψήφια του.

Στρατιωτική θητεία «λάστιχο»

Στην πρώτη εμφάνιση του, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζοντας την υποψηφιότητα του, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του, προτείνοντας μεταξύ άλλων την κατάργηση της στρατιωτικής θητείας. Μετά από 23 μέρες η θητεία τελικά δεν καταργείται, αλλά παραμένει ως «κοινωνική» στα μετόπισθεν και «επαγγελματική» στην πρώτη γραμμή.

«Η πρώτη γραμμή πρέπει να είναι επαγγελματική, οι στρατιωτικοί μας να έχουν οικογενειακό προγραμματισμό και πολύ καλές απολαβές. Για τη δεύτερη γραμμή θέλω να υπάρχει κοινωνική θητεία. Να μπορούν και αγόρια και κορίτσια να μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους», ανέφερε στο Αιγάλεω.

«Ξέρω αρκετά για την Εξωτερική Πολιτική»

«Η οικονομία είναι το ισχυρό μου χαρτί. Ξέρω και αρκετά πράγματα για την εξωτερική πολιτική λόγω της ενασχόλησής μου στην Αμερική», δήλωνε στο δελτίο ειδήσεων του Kontra, στις 30 Αυγούστου.

Παρά τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει, η εξωτερική πολιτική φάνηκε πως δεν είναι το δυνατό του χαρτί. Αρχικά για το Κυπριακό και το ψευδοκράτος το οποίο αποκάλεσε «κρατίδιο». «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντά στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βορ…, του κρατιδίου τέλος πάντων, του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο».

Αλλά και η αναφορά του περί…. αναγνώρισης της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι το οποίο αναγνωρίζεται από το 1923 από τη Συνθήκη της Λωζάνης. «Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενώπιον του Αλέξη Τσίπρα έχει αναγνωρίσει τη μουσουλμανική μειονότητα», δήλωσε.

Η «συνάντηση» με την ΑΔΕΔΥ

Σε ημέρα απεργίας, θέλησε να αναφερθεί στις θέσεις του για τα εργασιακά, ανακοινώνοντας συνάντηση που πραγματοποιήσε με την ΑΔΕΔΥ, κάτι που μη τελευταία διέψευσε κατηγορηματικά. Αρκετές ώρες αργότερα το επιτελείο του διευκρίνισε ότι συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης μεμονωμένα.

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα όσα μεταδίδουν ορισμένα ΜΜΕ για δήθεν συνάντησή της με τον υποψήφιο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκη», ανέφερε ο υποψήφιος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ήξεις – αφίξεις του Στεφάνου Κασσελάκη έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις που ξεπερνούν τα στενά κομματικά όρια του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή