Τα επόμενα βήματα Κασσελάκη, ο ρόλος του Πολάκη και η απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα

83

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η στελέχωση του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ από υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη, με τον πρόεδρο του κόμματος να επιθυμεί να ολοκληρώσει άμεσα τις κινήσεις του με σκοπό να γίνει πιο αισθητή η αντιπολιτευτική του τακτική.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης προορίζεται για έναν κοινοβουλευτικό ρόλο-έκπληξη, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας προσγείωσε απότομα στην ελληνική και κομματική πολιτική ζωή τον διάδοχο του.

Οι νέοι τομεάρχες

Από το νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, το Newsbomb.gr σας ενημέρωσε για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το νέο στενό επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη.

Διευθυντής του γραφείου του αναλαμβάνει ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης, που ήταν συνεργάτης του Παύλου Πολάκη. Ο Γιώργος Τσίπρας είναι ο νέος διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο καθηγητής Νίκος Φαραντούρης θα βρίσκεται στον στενό πυρήνα των συνεργατών του, ενώ η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής, Δώρα Αυγέρη, θα είναι η εκπρόσωπος Τύπου.

Πλέον, με όλες τις πληροφορίες να συγκλείνουν στο ότι ο Σωκράτης Φάμελλος θα παραμείνει στην ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί στη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών, στις 11.00, στη Βουλή, τα βλέμματα όλων στρέφονται στον ορισμό των νέων κοινοβουλευτικών τομεαρχών.

Η Ρένα Δούρου προαλείφεται για «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών, ο Χάρης Μαμουλάκης για το Ανάπτυξης, ενώ αναβαθμισμένοι αναμένεται να είναι οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Πέτρος Παππάς, Γιάννης Σαρακιώτης και Ραλλία Χρηστίδου, ενώ σημαντικούς ρόλους αναμένεται να προσφέρει και στα στελέχη που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου.

Ο ρόλος του Πολάκη

Αν και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να απαγκιστρωθεί από τον Παύλο Πολάκη, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να έχει καμία βάση. Μάλιστα, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο Χανιώτης βουλευτής θα είναι πρωταγωνιστής στον νέο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ποιον τρόπο; Με την ανάληψη της θέσης του «υπερσυντονιστή» των κοινοβουλευτικών τομέων, κάτι που στην πραγματικότητα τον μετατρέπει σε σκιώδη «υπουργό Επικρατείας» του νέου προέδρου, καθώς θα έχει υπό την επίβλεψη του όλη την κοινοβουλευτική δουλειά.

Η απότομη προσγείωση

Την ώρα που Στέφανος Κασσελάκης προήλθε τη Δευτέρα στη Βουλή, για να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, το χαμόγελο ήταν ευδιάκριτο στο πρόσωπο του. Δεν ίσχυε, όμως, το ίδιο την ώρα που αποχωρούσε, όπου έμοιαζε προβληματισμένος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημερώθηκε διεξοδικά από τον προκάτοχο του για το τι ακριβώς θα έχει άμεσα να αντιμετωπίσει. Τόσο στο εσωκομματικό πεδίο -όπου φέρεται να του εξήγησε την παράδοση του χώρου και την ανεκτικότητα στις διαφορετικές απόψεις-, όσο και στο γενικό πολιτικό παιχνίδι, προετοιμάζονταν τον για σκληρές επιθέσεις και συγκρούσεις που θα βρει άμεσα μπροστά του.


Πηγή