Νίκη Κεραμέως: Τι πρεσβεύει επί της ουσίας ο Στέφανος Κασσελάκης;

77

Τους προβληματισμούς της αναφορικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ την «επόμενη ημέρα» της εκλογής Κασσελάκη εξέφρασε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100.3, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη τον κ. Κασσελάκη για την εκλογή του, σημειώνοντας ωστόσο ότι «η Κυριακή ήταν ημέρα συγχαρητηρίων, από Δευτέρα όμως ξεπροβάλλει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Τί πρεσβεύει επί της ουσίας;»

Παράλληλα, εξέφρασε την επιφύλαξή της σχετικά με την ουσία των πολιτικών θέσεων που θα διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Θέλουμε πολύ να ακούσουμε τις πολιτικές του θέσεις. Πώς θα πορευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα; Υπάρχει ένας προβληματισμός σχετικά με την ουσία των πολιτικών θέσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη ρητορική με την οποία θα επιλέξει να πορευτεί ο κ. Κασσελάκης, η ίδια σημείωσε ότι «υπάρχει ένας προβληματισμός και μία ελπίδα να αποδοκιμάσει στην πράξη τον λαϊκισμό και τον τοξικό λόγο που είχε υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα περασμένα χρόνια».

«Δεν θα έλεγα ότι είμαστε και πολύ αισιόδοξοι και το λέω αυτό γιατί έχουμε ήδη ακούσει κάποιες δηλώσεις για «ξεδόντιασμα», για επιθέσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Παράλληλα, υπάρχει ένας προβληματισμός συμπόρευσης με κάποιους ανθρώπους που ήταν οι εκφραστές μια ακραίας ρητορικής» ανέφερε. Η υπουργός των Εσωτερικών δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το γεγονός ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται εκτός Βουλής. «Το άλλο που γεννά προβληματισμό είναι η απουσία του από τη Βουλή.

Όπως ξέρετε εμείς στην ΝΔ, έχουμε ψηφίσει παμψηφεί, ως προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος την ηγεσία του κόμματος να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση θα έλεγα ότι είναι νωρίς για εκτιμήσεις. Εμάς ένα πράγμα μας ενδιαφέρει ως κυβέρνηση, να έχουμε υπεύθυνη και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση» σημείωσε. Τέλος, αναφερόμενη στο νέο νομοσχέδιο που θα παρουσιάσει στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο και το οποίο αφορά στον νέο τρόπο επιλογής και αξιολόγησης των Διοικήσεων του Δημοσίου, τόνισε ότι αφορά πάνω από 500 Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου και δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στα τυπικά/αντικειμενικά κριτήρια αλλά και στις δεξιότητες.


Πηγή