Στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζονται για «σκληρό ροκ» και τοξικότητα

94

Οι διεργασίες στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη δεν προμηνύουν ένα ήρεμο χειμώνα πολιτικά.

 

Από τις πρώτες επιλογές του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιδιώξει σκληρή αντιπολίτευση με φουλ επίθεση κατά της ΝΔ.

Οι επιλογές Κασσελάκη να δώσει κομβικούς ρόλους στο Νίκο Παππά αλλά και στον Παύλο Πολάκη οι οποίοι θα είναι οι βασικοί του σύμβουλοι από την λεγόμενη παλαιά φρουρά δεν δείχνουν σε καμία περίπτωση διάθεση για «ήρεμα νερά» και για συνθήκες πολιτικού πολιτισμού.

Από την άλλη μεριά στη ΝΔ δείχνουν να είναι προετοιμασμένοι για αυτή την «ολική επαναφορά» του γνώριμου και επιθετικού ΣΥΡΙΖΑ. Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην Πειραιώς δεν πίστεψαν ούτε για μια στιγμή ότι οι έλευση ενός «καπιταλιστή αριστερού» με περγαμηνές μόρφωσης θα άλλαζε την «γραμμή» της Κουμουνδούρου. Προφανώς στήνουν γραμμή άμυνας και στην Ηρώδου Αττικού, αλλά και στην Πειραιώς αν και πιστεύουν ότι για πολύ καιρό ακόμα η εσωτερική περιδίνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει στην Κουμουνδούρου να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση.

Επίσης είναι αλήθεια ότι το γαλάζιο στρατόπεδο ποντάρει στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Κασσελάκης αγνοεί αρκετά πράγματα από την ελληνική πραγματικότητα και συνεπώς για μεγάλο διάστημα θα πέφτει όχι μόνο σε λεκτικά λάθη αλλά και σε ουσιαστικά σφάλματα τα οποία θα υποβαθμίζουν την όποια αντιπολιτευτική στρατηγική του.

Γαλάζια στελέχη εκτιμούν ότι το «σύστημα Κασσελάκη» θα επιχειρήσει να ξαναφουντώσει το «αντι-Μητσοτάκη» μέτωπο επιχειρώντας μια σύγκριση μεταξύ του Κασσελάκη και του πρωθυπουργού. Η σύγκριση όμως – όπως λένε από την Πειραιώς – θα γυρίσει μπούμερανγκ στο νεόκοπο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρασύρεται από την τοξικότητα, όπως δεν παρασύρθηκε και όταν στο τιμόνι της Κουμουνδούρου ήταν ο Αλ. Τσίπρας.

Με αιχμή το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακόμη δεν έχει ξεδιπλώσει την πολιτική του πλατφόρμα σημειώνουν κυβερνητικές πηγές ότι «αναμένουν τις πολιτικές θέσεις και τον πολιτικό λόγο του κ. Κασσελάκη σε όλα τα κρίσιμα θέματα -εάν θα πολιτευτεί δηλ. με όρους ουσίας και όχι επικοινωνίας- υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση ούτε υποτιμά -ούτε όμως και φοβάται- τον όποιον αντίπαλο».

Και καταλήγουν ότι «βασικός αντίπαλος για την κυβέρνηση -και βασικό μέλημα- είναι σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα των πολιτών».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το πρώτο σχόλιο που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τη γραμμή – πυρός που ετοιμάζει ο Κασσελάκης.

«Αν μπορούμε να κρίνουμε από τις πρώτες κινήσεις και τις επιλογές προσώπων του νέου προέδρου, νομίζω ότι η νέα εποχή ξεκινάει με τα πιο παλιά υλικά και, μάλιστα, με ανθρώπους που κατά κανόνα συνδέονται με μία “τάση”, αν μπορεί κανείς να το πει αυτό, η οποία εξέφρασε πολύ περισσότερο τη λάσπη και τον διχαστικό και τοξικό λόγο», σχολίασε σχετικά με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.


Πηγή