ΣΥΡΙΖΑ: Η χαμηλή πρώτη δημοσκοπική «πτήση» Κασσελάκη

33

«Παγωμάρα» στην Κουμουνδούρου προκαλεί και η πρώτη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να κερδίζει εκλογικά από τη δυναμική που ανέπτυξε στο εσωκομματικό πεδίο.

Ωστόσο, οι δημοσκόποι σημειώνουν ότι τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπάρχει προηγούμενο σε κόμμα να καταγράφει χαμηλότερο ποσοστό σε δημοσκόπηση από αυτό που έλαβε στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, αμέσως μετά την εκλογή νέου αρχηγού.

Αυτό, ωστόσο, συνέβη με τον Στέφανο Κασσελάκη. Σε δημοσκόπηση του Opinion Poll, για λογαριασμό του Action24, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 14%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου, η ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 17,3%, την ώρα που στις στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου είχε λάβει 17,83%.

Η παραπάνω μέτρηση δείχνει ξεκάθαρα ότι το «φαινόμενο Κασσελάκης» είχε μεγαλύτερη απήχηση στο εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ, απ’ ότι στην ελληνική κοινωνία, συνολικά, γεγονός που δεν περνάει απαρατήρητο στην Κουμουνδούρου. Άλλωστε, στο ερώτημα «πόσο σας απασχόλησε, πόσο παρακολουθήσατε τη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ», το 66,2% απάντησε καθόλου και λίγο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην ηγεσία του κόμματος λίγες μόλις ημέρες. Επομένως, είναι λογικό οι πολίτες να μην έχουν ακόμα ξεκάθαρη εικόνα γι αυτόν.

Παράλληλα, γνωρίζουν λίγα πράγματα για τις πολιτικές του θέσεις, αλλά και για την κοινωνική του δράση, οπότε δεν είναι παράλογο να εμφανίζονται μαγκωμένοι απέναντι του.

Όμως, το πρώτο αυτό «καμπανάκι» δεν μπορεί να αγνοηθεί, σε καμία περίπτωση. Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε πολύ ακριβά στο πρόσφατο παρελθόν την επιλογή του να υποτιμήσει τα δημοσκοπικά ευρήματα.


Πηγή