Τι θα πει σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας;

31

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η τοποθέτηση του πρωθυπουργού και αρχηγού της ΝΔ στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

 

Στις 12:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.

Αρκετοί περιμένουν να δουν και να ακούσουν εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στα όσα τεκταίνονται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ με την έλευση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα κάνει συγκεκριμένη ονομαστική αναφορά, αν και δεν αποκλείεται να αφήσει κάποια αιχμή για την διαφορά μεταξύ ουσίας και πολιτικής επικοινωνίας. Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν σε μια αντιπαράθεση άνευ ουσίας με τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε βέβαια σε διαδικασίες συγκρίσεων.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι καμία αναφορά δεν έκανε βεβαίως ούτε χθες στο υπουργικό συμβούλιο. Στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου πάντως σημειώνουν ότι τα πρώτα δείγματα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» μαρτυρούν ότι «η ευχή μας να αποκτήσει επιτέλους η χώρα σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί».

Στην κυβέρνηση δίνουν αυτή την περίοδο μεγάλη σημασία στην ανακούφιση των ανθρώπων που μένουν στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες περιοχές, αλλά και στο μείζον ζήτημα της ακρίβειας και των ανατιμήσεων το οποίο απασχολεί την πλειονότητα του ελληνικού λαού κάτι το οποίο προκύπτει και ως συμπέρασμα από τις πρόσφατες έρευνες της κοινής γνώμης.

Σε αυτά τα ζητήματα αναμένεται να αναφερθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προφανώς θα αφουγκραστεί και της Κοινοβουλευτική του Ομάδα τα μέλη της οποίας λαμβάνουν μηνύματα από την βάση. Ταυτόχρονα θα επαναλάβει την απόλυτη προσήλωσή της ΝΔ στις μικρές και μεγάλες αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

«Ξέρουμε ότι, εκ των πραγμάτων, αναλώνουμε αρκετό χρόνο στη διαχείριση των κρίσεων. Αυτό είναι πια μία πραγματικότητα η οποία έχω την εντύπωση ότι θα μάς συνοδεύει διαρκώς, αλλά δεν μπορεί να ακυρώνει τον κύριο πυρήνα του λόγου για τον οποίο μάς εξέλεξαν οι πολίτες και μάς έδωσαν αυτό το πολύ υψηλό ποσοστό, που δεν είναι άλλος από το να εφαρμόσουμε μεγάλες και τολμηρές αλλαγές που θα στηρίξουν την ποιοτική ανάπτυξη, θα αντιμετωπίσουν την ανεργία, θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των πολιτών και θα παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες σε όλους τους κρίσιμους τομείς δημοσίων πολιτικών», είπε χθες στο μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο των 4,5 ωρών δίνοντας το αποτύπωμα των προθέσεών του για το επόμενο χρονικό διάστημα.


Πηγή