Τι είπε ο Παύλος Μαρινάκης για το ΟΑΚΑ – «Επιπλέον έλεγχοι σε σχολεία και γέφυρες»

30

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στο θέμα του ΟΑΚΑ τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν η πρώτη η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε ελέγχους και να βάλει πάνω από όλα την ασφάλεια αθλητών και πολιτών.

«Καταρχάς να πούμε και, μάλιστα, προκαλεί απορία που αυτό συμβαίνει από κάποια κόμματα που ήταν Κυβέρνηση τα προηγούμενα χρόνια, η Κυβέρνηση η οποία αποφάσισε να κάνει κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αλλά, δυστυχώς, δεν ήταν τόσο αυτονόητο, αποφάσισε να ελέγξει δηλαδή τη στατικότητα και του ΟΑΚΑ και του στεγάστρου Καλατράβα και άλλων κτιρίων, είναι αυτή η οποία εγκαλείται», ανέφερε για το θέμα του ΟΑΚΑ ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Δηλαδή, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποφάσισε να ελέγξει όλες αυτές τις δημόσιες εγκαταστάσεις, να προχωρήσει σε όλες αυτές τις κινήσεις, απόρροια των οποίων ήταν και η σχετική μελέτη που μόλις δημοσιεύτηκε, έγινε γνωστή και, προφανώς, ελήφθησαν οι αποφάσεις για την ασφάλεια των πολιτών, είναι η Κυβέρνηση αυτή η οποία εγκαλείται από την Αντιπολίτευση. Είδαμε, μάλιστα, και σχετικές ανακοινώσεις από την Αντιπολίτευση, η οποία δεν απαντά προφανώς τι δεν έγινε τα προηγούμενα χρόνια και δεν καταλαβαίνω μάλιστα και πού κατατείνει η κριτική της».

Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν θα μείνει μόνο στον έλεγχο στατικότητας του ΟΑΚΑ. «Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, να ενημερώσουμε, από τον Αύγουστο, δόθηκε εντολή και υπάρχει και σχετικό ΦΕΚ, το οποίο μπορώ να σας δώσω, για να μπορεί να ανοίξει και να χρησιμοποιηθεί το οποιοδήποτε γήπεδο, είτε είναι δημοτικό, είτε περιφερειακό, είτε εθνικής εμβέλειας, είτε είναι, δηλαδή, στην οποιαδήποτε χρήση, οποιασδήποτε δραστηριότητας αθλητικής, να υπάρχει σχετική άδεια στατικότητας και πυρασφάλειας. Επίσης, με 32 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, εξασφαλισμένα χρήματα, ξεκινάει πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου στατικότητας όλων των σχολείων. Η Κυβέρνηση αυτό το κάνει προληπτικά. 170 εκατομμύρια ευρώ και από εθνικούς πόρους και από το Ταμείο Ανάκαμψης διατίθενται για τον έλεγχο όλων των γεφυρών της χώρας», τόνισε.

«Η αλήθεια είναι ότι το είπαμε και, μάλιστα, κάποιες φορές στο παρελθόν, το συνειδητοποιήσαμε πάρα πολύ βάναυσα ως Ελλάδα, παραδεχόμενοι κι εμείς τα λάθη των τελευταίων ετών: είναι πάρα πολλές οι αδυναμίες, είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε στο Κράτος. Και η Κυβέρνηση αυτή έχει αποφασίσει να τρέξει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και κινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί και στις περισσότερες περιπτώσεις προληπτικά. Στη συγκεκριμένη, λοιπόν, περίπτωση έχουμε μία μελέτη, η οποία ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε, ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών, των φιλάθλων, συνολικά των πολιτών. Ήδη έχει παραγγελθεί δεύτερη μελέτη αυτοψίας από το ΤΕΕ και από το ΕΜΠ, η οποία προφανώς θα εξάγει κι αυτή τα δικά της συμπεράσματα και, συνολικά, θα έχουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα -σήμερα κιόλας- από τον αρμόδιο αναπληρωτή Υπουργό», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.


Πηγή