Δημοσκόπηση MRB: «Χαμηλές πτήσεις» Κασσελάκη – Τι λένε οι πολίτες για ακρίβεια και πλημμύρες

85

Στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απάντησαν για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και των φυσικών καταστροφών στη Θεσσαλία από την κυβέρνηση αλλά και για τη δημοτικότητα του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει προβάδισμα περίπου 21 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Στο δεύτερο μέρος της έρευνας που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, αναφορικά με την πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο το 38% επέλεξε τη Νέα Δημοκρατία. Ένα 17,3% επέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 12,1%, το ΚΚΕ με 9%, η Ελληνική Λύση με 7,3%, το κόμμα ΝΙΚΗ με 3,9%, οι Σπαρτιάτες με 3,3% και η Πλεύση Ελευθερίας με το οριακό 2,9%.

Από εκεί και πέρα ένα 55,2% Των ερωτηθέντων αναφέρει πως η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει καθόλου ή σχεδόν καθόλου το θέμα της ακρίβειας. Μόλις το 35,8% έχει θετική γνώμη για τα μετρα που έχουν ληφθεί σε αυτόν τον τομέα.

Αντίστοιχα είναι τα ποσοστά και σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση του φαινομένου στη Θεσσαλία. Το 48% διαφωνεί με την άποψη ότι ήταν τόσο έντονο που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στην κυβέρνηση, ενώ ένα 47,9% υποστηρίζει πως η ένταση του φαινομένου δεν επέτρεψε περαιτέρω αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ερωτήσεις για τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Μόλις το 18,1% έχει θετική γνώμη για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Από αυτό το ποσοστό, η πλειοψηφία (20,8%), είναι γυναίκες ενώ φαίνεται να έχει απήχηση και στις ηλικίες 17-34.

Ο κ. Κασσελάκης πήρε περισσότερες θετικές κρίσεις στην Αθήνα σε σχέση με την περιφέρεια, ενώ πιο υψηλή παρουσιάζεται η δημοτικότητά του ανάμεσα σε φοιτητές και ανέρχους.

Η ταυτότητα της έρευνας


Πηγή