Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ με το κενό – «Καρφιά» για Παππά, Πολάκη

51

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον δημοσιογράφο, Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία τοποθετήθηκε για μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν τη χώρα.

Μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για τον Στέφανο Κασσελάκη, τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταρχάς να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης. Σημαντικό ότι έκλεισε ένα κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μου είναι συμπαθής. Έτυχε να τον γνωρίσω στο παρελθόν. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα κατέβει και θα κερδίσει τις εκλογές για πρόεδρος. Τον σέβομαι σαν πολιτειακό παράγοντα», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης για να συνεχίσει:

«Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει ουσιαστικό, τεκμηριωμένο, πολιτικό λόγο. Αλλά να του δώσω χρόνο, είναι νέος ακόμα. Αλλά μέχρι στιγμής δυσκολεύομαι. Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό.

Δεν θα έρθει, όμως, στη Βουλή γιατί δεν είναι βουλευτής. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας, θα υπάρξει δυσκολία στο να βγάλουν συμπεράσματα οι πολίτες από τη σύγκριση που προκύπτει».

Συμπληρώνοντας ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο. Πόσο νέος είναι ο κ. Κασσελάκης με υπαρχηγούς τους κ. Παππά και Πολάκη; Είναι μία νέα βιτρίνα, με παλιά, φθαρμένα υλικά, που καταδικάστηκαν στις τελευταίες εκλογές. Πέραν της εικόνας, αν σκαλίσεις βαθιά βλέπεις τα προβληματικά πρόσωπα. Τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτοί κάνουν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Να τον δούμε στην πράξη. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος μετρημένος. Ένα πράγμα που δεν με χαρακτηρίζει είναι η αλαζονεία. Είμαι 20 χρόνια πολιτικός, 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Πέτυχα κάτι που δεν έχουν πετύχει άλλοι πρωθυπουργοί, να αυξήσουν το ποσοστό τους.

Δεν υπήρξε συνεργασία με τον κ. Κασσελάκη, υπήρχε μια κοινωνική γνωριμία πριν από χρόνια στις ΗΠΑ.

Συνομιλητής μπορεί να υπήρξε, συνεργάτης σίγουρα δεν υπήρξε.

Ήταν σύντομη η συνομιλία μας. Είμαι στη διάθεσή του να συναντηθούμε, να μιλήσουμε. Ελπίζω να μην χρειαστεί να περιμένω όσο χρειάστηκε να περιμένω για να συναντήσω τον κ. Ανδρουλάκη», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή