Στη Βουλγαρία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα (9/10)

34

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στη Βουλγαρία, τη Δευτέρα (09/10/2023).    

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βάρνα.

Συγκεκριμένα, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Νικολάι Ντένκοφ θα φιλοξενήσει τριμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ομόλογό του της Ρουμανίας Ίον-Μαρσέλ Τσολάκου, η οποία θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Ευξείνογκραντ.

Στις συνομιλίες θα συμμετάσχουν επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, η Ευρωπαία Επίτροπος Μεταφορών Αντίνα Βαλεάν και ο υπουργός Ενεργείας της Μολδαβίας Βίκτορ Πάρλικοφ.

Η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην περιφερειακή συνδεσιμότητα, ειδικότερα σε έναν μελλοντικό διάδρομο διασύνδεσης Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας από τη Θεσσαλονίκη μέσω Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Μπουργκάς, Βάρνας προς την Κωνστάντζα, με πιθανή επέκταση στη Μολδαβία.

Ο στόχος είναι η οικοδόμηση σύγχρονων μεταφορών, επικοινωνιών και ενεργειακών υποδομών κατά μήκος του διαδρομής για την ενίσχυση των οικονομικών και πολιτικών σχέσεων των συμμετεχόντων χωρών.


Πηγή