Κυριάκος Μητσοτάκης: Η θέση μας είναι κατηγορηματική, δεν παραβιάζονται τα σύνορα

68

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις κοινές δηλώσεις του με την πρωθυπουργό της Εσθονίας έστειλε μήνυμα για τις εξελίξεις στο Ισραήλ.

Συνάντηση με την πρωθυπουργό της Εσθονίας, Κάγια Κάλας, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός και η Εσθονή ομόλογός του, προχώρησαν σε δηλώσεις. Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ, αναφέροντας πως πρόκειται για κινήσεις που πυροδοτούν ξανά επικίνδυνες εξελίξεις για την ευρύτερη περιοχή.

«Η θέση μας είναι αδιαπραγμάτευτη, τα σύνορα δεν παραβιάζονται. Οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες», ανάφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Εσθονίας αλλά και σε όσα συζήτησε με την ομόλογό του για τα ζητήματα που αφορούν την ΕΕ, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο Μεταναστευτικό.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα Ελληνοτουρκικά αλλά και στην Κύπρο, όπως και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Μητσοτάκης, μίλησε επίσης για τη συνεργασία Αθήνας και Ταλίν τόσο στο πλαίσιο της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ όσο και ευρύτερα.

LIVE οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη


Πηγή