Επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη και Δικαιοσύνη

76

«Εμείς οι δήθεν αργόσχολοι Έλληνες, είμαστε πρωταθλητές στον μόχθο», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης 

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ, ο Στέφανος Κασσελάκης, κατηγορώντας τον ότι επιχειρεί μέσω των pass να εμφανιστεί ως «ευεργέτης», την ώρα που εξυπηρετεί συγκεκριμένα «ολιγοπώλια», ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στη Δικαιοσύνη, την οποία χαρακτήρισε ως τον «μεγάλο ασθενή» της χώρας.

«Εμείς οι δήθεν αργόσχολοι Έλληνες, είμαστε πρωταθλητές στον μόχθο.
Όπως είμαστε πρωταθλητές και στο κόστος του ηλεκτρισμού, και για νοικοκυριά αλλά και για εσάς….το ξέρετε καλά αυτό. Απλά τυχαίνει και είμαστε 13οι στους 27 χάρη στα Pass…», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Υποστήριξε ότι αυτές οι επιδοτήσεις είναι «πρακτικές που ξεκάθαρα ευνοούν τα ολιγοπώλια, αλλά μετά έρχεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει στους πολίτες “Γιατί παραπονιέστε; Αφού σας έδωσα pass και για τη βενζίνη και για το ρεύμα και για το σούπερ μάρκετ”».

Συνέχισε την επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού αναφέροντας ότι συμπεριφέρεται «λες και ο ίδιος είναι ο μέγας ευεργέτης του τόπου. Η οικογένεια Μητσοτάκη, η οποία εδώ και δεκαετίες προσφέρει στην υπηρεσία του έθνους απλόχερα τον πλούτο της…
Δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να λέει σε πολίτη: “Pass δεν πήρες;”. Είναι άκρως εξευτελιστικό».

«Δικαιοσύνη ο μεγάλος ασθενής»

Στη συνέχεια, άφησε εκ νέου αιχμές εναντίον της Δικαιοσύνης, για την οποία είπε πως «ο μεγάλος ασθενής της χώρας».

«Είμαστε κυριολεκτικά 27 στους 27 στην ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης. Τα ξέρετε και εσείς από την εμπειρία σας σε σύγκριση με ξένα δικαστήρια.Το να είσαι πρώτος στη …βραδύτητα απονομής της Δικαιοσύνης, δεν γίνεται κατά τύχη…. το επιδιώκεις και «εργάζεσαι σκληρά» προς αυτή τη λάθος κατεύθυνση! Αυτό γίνεται εσκεμμένα ακριβώς διότι έτσι ευνοούνται μόνον οι λίγοι και ισχυροί.
Είναι ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία να μην μπορεί ο απλός πολίτης να νιώθει ότι το τελευταίο αποκούμπι του είναι η Δικαιοσύνη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μάλιστα, επιχείρησε να αποδώσει στην κυβερνητική πλευρά τη συμφωνία του με πολίτη που του ζητούσε να «ξεδοντιάζει» τη Δικαιοσύνη.

«Απόπειρα επηρεασμού του κου. Τζενερίκου.Προσωπικές επιθέσεις στον κ. Ράμμο. Αλλαγή του Δ.Σ της ΑΔΑΕ χωρίς διαβούλευση με 2 ψήφους της ακροδεξιάς.
Και βέβαια, τα τηλέφωνά μας, τις συνομιλίες μας, τις ιδιωτικές στιγμές μας…όλα όσα παρακολουθούσαν με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
Μην αναρωτιέστε λοιπόν για ποιον λόγο δεν επιστρέφουν τα παιδιά μας από το εξωτερικό. Αυτά βλέπουν. Και τα βλέπουν να γίνονται από τους Αμερικανοσπουδαγμένους αιρετούς της 41% παντοδυναμίας, και φοβούνται. Και αποστρέφουν το βλέμμα τους από τη χώρα τους!».

Τέλος, σημείωσε πως «εάν οι πολίτες με τιμήσουν και μου αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας, ποτέ – μα ΠΟΤΕ- δε θα ασκήσω την παραμικρή επιρροή στη Δικαιοσύνη και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το αντίθετο: θα θωρακίσω τους θεσμούς ώστε η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ να είναι πραγματικά ανεξάρτητοι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να υπηρέτης του λαού και της Δημοκρατίας – ούτε ωτακουστής ούτε ψευτο-ευεργέτης.

Όπως επίσης ΠΟΤΕ δε θα συνδιαλλαγείτε μαζί μου για άδειες που θα διευκολύνουν αθέμιτα την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων σας. Μην με προσεγγίσει κανείς – θα το βγάλω δημόσια στον κόσμο που με εμπιστεύεται κάθε μερα».


Πηγή