Τεμπονέρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα – Ο αρχηγισμός επικάθεται στη βάση

37

Το ενδεχόμενο πολιτικής κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανές, τονίζει το μέλος της ΠΓ Διονύσης Τεμπονέρας, καταλογίζοντας αρηγισμό. Επίσης, κάνει λόγο για μια μη νομιμοποιημένη ελίτ που επικάθεται στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σαφείς αιχμές στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει με άρθρο του στην εφημερίδα των Συντακτών ο Διονύσης Τεμπονέρας το οποίο τιτλοφορείται «Εμείς θα κάνουμε το χρέος μας». «Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και δεν μπορεί να κριθεί για το κακό αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά δυστυχώς “πληρώνει” τις διαχρονικές αδυναμίες του πολιτικού σχηματισμού όπως και την ανικανότητά του να αποδώσει πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ. Τεμπονέρας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην 6η παρατήρησή του.

Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, τονίζει ξεκάθαρα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτυγχάνει πια σε όλα τα επίπεδα» και προσθέτει: «Ο αρχηγισμός, μια ηγετική μη νομιμοποιημένη ελίτ που επικάθεται σε όλη την κομματική βάση, η ρευστοποίηση του κόμματος, η απουσία στρατηγικού σχεδίου, η άρνηση αυτοκριτικής εκθέτουν τον σχηματισμό σε πολλαπλούς κινδύνους. Το ενδεχόμενο πολιτικής κατάρρευσης είναι εμφανές».

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση προτάσσει την ανάγκη επανεκκίνησης του κόμματος.


Πηγή