Αλεξάνδρα Γκανά: «Να διδάξουμε το φιλότιμο με πράξεις στα παιδιά μας»

895

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση με θέμα την καταπολέμηση τους εκφοβισμού στα παιδιά, έδωσε το παρών μεταξύ άλλων προσκεκλημένων, η κ. Αλεξάνδρα Γκανά.

Αποδεχόμενη την πρόσκληση να είναι κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση μίλησε ως μητέρα για την μάστιγα αυτή που δυστυχώς πλήττει όλες σχεδόν τις νεαρές ηλικίες.

Η διακεκριμένη Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος κα Τένια Μάκρη και ο δικηγόρος Γιάννης Κουσουλός την Κυριακή 7 Απριλίου ανέπτυξαν το θέμα για την ενδοσχολική βία: τι είναι, γιατί συμβαίνει, πως αντιμετωπίζεται;

Η κυρία Γκάνα ξεκίνησε την ομιλία της δηλώνοντας πως επέλεξε να μιλήσει από καρδιάς, ως μητέρα.

Στην παρουσίαση της τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να μιλάνε για το πρόβλημα τους, είτε στους γονείς είτε σε κάποιον καθηγητή που μπορεί να τα βοηθήσει στο εκάστοτε πρόβλημα που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν.

«Να καλλιεργήσουμε το ιδανικό περιβάλλον για το μεγάλωμα των παιδιών μας. Η φροντίδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο» δήλωσε η κ. Γκανά και συνέχισε λέγοντας:

«Δεν ντρεπόμαστε όταν φοβόμαστε. Το παιδί πρέπει να μιλήσει. Να μην αισθανθεί ντροπή. Οι γονείς πρέπει να είναι τα σωστά πρότυπα. Να μην έχει ενοχές για το συναίσθημα που ένιωσε»

Ο σχολικός εκφοβισμός ή αλλιώς αναφέρεται στη σωματική και ψυχολογική κακοποίηση ή μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα. Παρά την εντύπωση ορισμένων ότι αποτελεί αποκλειστικά σχολικό φαινόμενο, στην πραγματικότητα εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες.

Ο εκφοβισμός όπως ανέφερε τέλος η κ. Γκανά, δεν μπήκε ξαφνικά στη ζωή μας. Καθρεπτίζονται τα δικά μας λάθη, των γονέων και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί η νομοθέτηση.»

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Γκανά έκλεισε με ένα πολύ όμορφο μήνυμα το οποίο ήθελε να περάσει σε όλους:

«Το φιλότιμο να το διδάξουμε με πράξεις στα παιδιά μας. Να τα γεμίσουμε με αγάπη καθώς η αγάπη μαθαίνεται.»

“Stop bullying”….από όλα όσα είμαι πάντα θα διαλέγω το ´μαμά´ ?

Gepostet von Αλεξάνδρα Γκανά – Alexandra Gana am Sonntag, 7. April 2019