Ο μαραθώνιος Μητσοτάκη και ο μήνας του μέλιτος Κασσελάκη

69

Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνται με τις βέρες του νεόνυμφου Κασσελάκη και με τον μήνα του μέλιτος στις ΗΠΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου και εντός και εκτός Ελλάδος

Στην κυβέρνηση αρνούνται πλέον να ασχολούνται ούτε στο ελάχιστο με τις σουρεαλιστικές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα και λόγω της ακρίβειας και λόγω των τιμών στην ενέργεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ανοίγουν τον βηματισμό τους, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό από τη μία πλευρά να μεγιστοποιεί τον παρεμβατικό ρόλο της χώρας σε διεθνές επίπεδο και από την άλλη να προωθεί μεταρρυθμίσεις και παρεμβάσεις άμεσα συνδεδεμένες με την ανάπτυξη της χώρας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις με ισχυρό μεταρρυθμιστικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο. Στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, δόθηκε πράσινο φως:

  • Για την αυστηροποίηση του πλαισίου προστασίας υπερχρεωμένων δανειοληπτών αλλά και υψηλά πρόστιμα για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων αν παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των οφειλετών
  • τη δημιουργία νέου πλαισίου οργάνωσης και εποπτείας των επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης αυτό που αποκαλείται δεύτερος πυλώνας οικειοθελούς συλλογικής ασφάλισης.
  • Την ενθάρρυνση της νόμιμης εργασίας, με κατάργηση της παρακράτησης κατά 30% της σύνταξης όσων συνταξιούχων επιλέγουν να εργαστούν.
  • Τη δεύτερη φάση δωρεάν καθολικής επέκτασης του προσωπικού γιατρού: μια καίρια μεταρρύθμιση για την αναδιοργάνωση της διαχρονικά παραμελημένης πρωτοβάθμιας φροντίδας.
  • Τη διαχείριση των δασών με την προώθηση της σύμπραξης δασικών συνεταιρισμών με εταιρείες για την αποκομιδή και εκμετάλλευση της βιομάζας, την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας με μόνιμο και εποχικό προσωπικό και τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας για την προστασία του δάσους.

Εν μέσω δυσμενών διεθνών εξελίξεων η κυβέρνηση κατάφερε να εξασφαλίσει επενδυτική βαθμίδα. Αυτή που όπως θυμίζουν γαλάζια στελέχη αμφισβητούσε ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωνε πως δεν θα λάβει η χώρα.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση επεξεργάζεται και το plan b για τις τιμές της ενέργειας προκειμένου να στηριχθούν αν χρειαστεί τα νοικοκυριά λόγω βεβαίως της συνέχισης της εμπόλεμης κατάστασης από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις ραγδαίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό.

Και μέσα σε όλα αυτά έρχεται και η συμφωνία UniCredit και Alpha Bank, την οποία ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας χαρακτήρισε «την πρώτη σημαντική στρατηγική συμφωνία μεταξύ μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας και μιας συστημικής ελληνικής τράπεζας, μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «η συμφωνία αυτή αντανακλά την αυξημένη αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια, όπως αυτή άλλωστε πιστοποιήθηκε από τέσσερις οίκους αξιολόγησης μέχρι τώρα, οι οποίοι χορήγησαν επενδυτική βαθμίδα στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Αντανακλά επίσης και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Όπως χαρακτηριστικά λένε στελέχη της κυβέρνησης και του Μεγάρου Μαξίμου: Η κυβέρνηση προσπαθεί καθημερνά να παράγει έργο και να διαμορφώνει θετική πολιτική ατζέντα απέναντι στο πολιτικό… κενό που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα ηγεσία του κόμματος μακριά από τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών ασχολούνται με τις βέρες του Κασσελάκη και με τις παρεμβάσεις του στα πρωινάδικα, ενώ στο υπόλοιπο κόμμα είναι όλοι εναντίον όλων.


Πηγή