ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας ζητάει η «Ομπρέλα»

29

Περισσότερα σε λίγο….

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να δηλώσει ότι οι Νίκος Φίλης, Δημήτρης Βίτσας και Πάνος Σκουρλέτης «έθεσαν εαυτό εκτός κόμματος», παραπέμποντας τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Ομπρέλα», που αριθμεί 9 μέλη στην Πολιτική Γραμματεία, ζητά την έκτακτη συνεδρίαση οργάνου, προκειμένου να συζητήσει τα όσα διαδραματίζονται στο κόμμα τα τελευταία 24ωρα και τα οποία έχουν προκαλέσει μια αντιπαράθεση εκτός ορίων.

Μάλιστα, η «Ομπρέλα» κυκλοφορεί και κείμενο υπογραφών για τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, με όλες τις ενδείξεις να αναφέρουν ότι δεν θα το υπογράψουν μόνο τα δικά της στελέχη, αλλά και εκείνοι που βρίσκονται δίπλα στην Έφη Αχτσιόγλου, όπως και πρόσωπα που η υπογραφή τους θα θεωρηθεί έκπληξη.

Είναι προφανές ότι αντιπαράθεση θα συνεχιστεί σε όλα τα μέτωπα, τουλάχιστον μέχρι και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στις 11 και 12 Νοεμβρίου. Εκεί αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πάντα.

Το αν δηλαδή θα επικρατήσει η νέα προεδρική ομάδα και έτσι θα υπάρξει ένα μεγάλο κύμα αποχωρήσεων στελεχών -όχι μόνο της «Ομπρέλας»- ή αν θα καταφέρει η μειοψηφία να αντιστρέψει την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές στελεχών, στραπατσάροντας το ηγετικό προφίλ που επιχειρεί να δείξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή