Δώρα Αυγέρη: «Πεθαμένο λικέρ ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Στέφανο Κασσελάκη

107

Η ίδια τόνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας που κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να φτιάξει δικό του κόμμα

Για τη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με την ηγεσία του Άρειου Πάγου μίλησε στο OPEN, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη, σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματος, πέρα από το εθιμοτυπικό, θα αναφερθεί και στην υπόθεση των υποκλοπών.

Τι είπε για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ η κ. Αυγέρη σημείωσε ότι «όσα βήματα έχει κάνει αυτές τις 30 ημέρες ο κ. Κασσελάκης είναι όχι μόνο για την ενότητα, για την επόμενη μέρα όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο πρόεδρος εξέφρασε την πολιτική απαρέσκεια και καταδίκη του για συγκεκριμένες φράσεις που δεν έχουν να κάνουν ούτε με την προσωπική κριτική, αλλά με τον μη σεβασμό ούτε καν στο πρόσωπο του ίδιου αλλά στο κόμμα και τα μέλη του. Έχει παραπεμφθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με τη σειρά της παρέπεμψε για γνωμοδότηση στην Κεντρική Επιτροπή τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Δεν μπορώ και θα ήταν πάρα πολύ πρόχειρο και πάρα πολύ επιπόλαιο, ενώ είναι σε εξέλιξη αυτή η διαδικασία να κάνω οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ίδια τόνισε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει όσα είπε ο Θοδωρής Δρίτσας που κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να φτιάξει δικό του κόμμα. «Αυτές οι ενστάσεις θα έπρεπε να διατυπώνονται όχι στο δημόσιο χώρο με τον τρόπο που διατυπώνονται σε ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Ο σύντροφος Θοδωρής δεν μας έχει συνηθίσει ποτέ σε αυτού του είδους την πολιτική επιλογή», τόνισε.

«Εάν δεν υπήρχε αυτή η πολιτική ύλη που διαμορφώνεται σε τηλεοπτικό χρόνο, αυτή την τιμή στον πολύ σημαντικό και λίγο τηλεοπτικό χρόνο θα μιλούσαμε για τις υποκλοπές, για τις ευθύνες της κυβέρνησης, για το ότι δεν έχει απαντήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα ερωτήματα που έχουμε διατυπώσει σε σχέση με τη συγκάλυψη των ευθυνών για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Θα μιλούσαμε για το νομοσχέδιο για τη στελέχωση του δημοσίου που γίνεται ένα ακόμα χειρότερο επιτελικό κράτος. Θα μιλούσαμε για τις ελλείψεις στην υγεία», πρόσθεσε η ίδια.

Η κυρία Αυγέρη στάθηκε στις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης τον ένα μήνα που είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ότι συνεδριάζει για δεύτερη φορά σε ένα μήνα η κοινοβουλευτική ομάδα, αναφέρθηκε στη σημερινή επίσκεψη στον Άρειο Πάγο και τον ΑΣΕΠ. Στάθηκε ιδιαίτερα στις επισκέψεις που πραγματοποίησε τρεις φορές στη Θεσσαλία. «Η παρουσία του στη Θεσσαλία νομίζω ότι καθόρισε και την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος για την αλλαγή στην περιφέρεια σε μία διαδικασία από την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως νεοεκλεγείς θα μπορούσε να απόσχει αλλά δεν το έκανε. Συνειδητά επέλεξε να δοθεί αυτή η μάχη με νικηφόρα έκβαση», επεσήμανε η κ. Αυγέρη.

Τι είπε για την πολιτική ταυτότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν είχαμε αυτή τη συμμετοχή και τον ενδιαφέρον των πολιτών να συμμετάσχουν σε μία διαδικασία που μέχρι τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και δήλωσε υποψηφιότητα, κατά την άποψή μου ήταν ένα πεθαμένο λικέρ», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναφορικά με την πολιτική ταυτότητα του Στέφανου Κασσελάκη που αμφισβητείται από το εσωτερικό του κόμματος η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «το ζήτημα δεν είναι τι λες, είναι τι κάνεις. Νομίζω ότι σε αυτό θα κριθούμε και θα αξιολογηθούμε όλοι».


Πηγή