Νέα δημοσκόπηση: Ανήσυχοι όλοι οι Έλληνες για τον πόλεμο στο Ισραήλ, «αποδοκιμασία» σε Κασσελάκη

68

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη μεγάλη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ, που χάνει διαρκώς ποσοστά, ενώ οι ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη κρίνονται αρνητικά. Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ καταδεικνύεται επίσης η μεγάλη ανησυχία του κόσμου για τον πόλεμο στο Ισραήλ, ενώ η ακρίβεια, και ειδικά στα τρόφιμα, παραμένει το κορυφαίο πρόβλημα.

Ο ΣΚΑΙ στο κεντρικό του δελτίο παρουσίασε μια μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse, στην οποία «σφυγμομετρείται» η κοινή γνώμη, κυρίως όσον αφορά στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις πρώτες εβδομάδες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Η πρόθεση ψήφου είναι παρόμοια με προηγούμενες δημοσκοπήσεις, ενώ όπως προκύπτει, η συντριπτική πλειοψηφία ανησυχεί για τις δραματικές εξελίξεις με τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ένα προβάδισμα λίγο μικρότερο από 20 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πτώση καταγράφουν και τα δύο κόμματα. Το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο κόμμα με μικρή διαφορά, ενώ από τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή, η Πλεύση Ελευθερίας στη δημοσκόπηση είναι εκτός, με 2,5%.

Σχεδόν όλοι οι πολίτες ανησυχούν για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ ο πόλεμος στο Ισραήλ είναι σε πλήρη εξέλιξη και ο κίνδυνος επέκτασής του ορατός.

Η Ακρίβεια παραμένει το σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες, ενώ ως πρόβλημα το αντιμετωπίζει το 86% των ερωτηθέντων.

Οι πολίτες προβληματίζονται κυρίως για τις τιμές των τροφίμων, καθώς όλα τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ έχουν πάρει την ανιούσα, ενώ δεύτερο στη λίστα είναι το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι εξελίξεις με την αλλαγή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψή από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενδιαφέρει μόνο το 20%.

Οι πρώτες ενέργειες του Στέφανου Κασσελάκη και το μπαράζ παραιτήσεων στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ, κρίνονται ως αρνητικές από την πλειοψηφία, ωστόσο υπάρχει και ένα 25% που στηρίζει αυτές τις επιλογές.

Από την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ και την πτώση των ποσοστών του, οι πολίτες θεωρούν ότι θα ωφεληθεί πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ, και έπειτα η Νέα Δημοκρατία.

Οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν ότι αναπόφευκτα θα δημιουργηθεί ένα νέο κόμμα, στα «αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση:

Ολόκληρη η δημοσκόπηση (311023.pdf | 963.67 KB | application/pdf)
Πηγή