Ταυτόσημες κινήσεις από Κασσελάκη-Ανδρουλάκη με «έπαθλο» την κεντροαριστερά

25

«Καρμπόν» αντιπολιτευτικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν, πλέον, οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, με φόντο τη «μάχη» της κεντροαριστεράς και ορίζοντα τις ευρωεκλογές του 2024, καθώς φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος έχει θέση για έναν και μόνο ισχυρό παίχτη.

Από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ενώπιον της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Τρίτης, ξεχώρισαν δύο στοιχεία. Αρχικά, η ιδιαιτέρως επιθετικές αναφορές προς το πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη, λίγες μόλις ώρες πριν από το πρώτο τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον νεαρό επιχειρηματία.

Και αν το πρώτο στοιχείο που ξεχώρισε ήταν λίγο, πολύ ήταν αναμενόμενο, δεν ισχύει το ίδιο για το δεύτερο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η εσωκομματική σύγκρουση προκαλεί πρόβλημα στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος και «θαμπώνει» το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει προς τους πολίτες.

Γι αυτό, άλλωστε, ζήτησε από όλες τις πλευρές να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. Βέβαια, ο ίδιος δεν αναλαμβάνει κάποια πρωτοβουλία επ’ αυτού -η δαμόκλειος σπάθη της διαγραφής κρέμεται ακόμα πάνω από τα κεφάλια των Νίκου Φίλη, Πάνου Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανου Τζουμάκα-, ενώ «λάδι στη φωτιά» ρίχνουν καθημερινά με δημόσιες δηλώσεις τους, ορισμένοι στενοί του συνεργάτες.

«Ωραία τα λέει ο πρόεδρος, αλλά ενότητα με διαγραφές δεν γίνεται», του απάντησε, χθες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, δίνοντας τον τόνο για το πως θα κινηθεί η εσωκομματική μειοψηφία το επόμενο διάστημα, μέχρι και τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Μάχη» για την Κεντροαριστερά

Μέσα σε αυτό το κλίμα, φουντώνει και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ για τα πρωτεία στην Κεντροαριστερά, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη, βλέποντας την δημοσκοπική κατρακύλα της Κουμουνδούρου, έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι μπορούν στις ερχόμενες εκλογές να είναι δεύτερο κόμμα.

Το ζήτημα των υποκλοπών -το οποίο αφορά άμεσα τον Νίκο Ανδρουλάκη- έσπευσε να σηκώσει την παραμονή της συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Στέφανος Κασσελάκης, με την πρώτη του επίσκεψη στον Άρειο Πάγο. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε στην Χαριλάου Τρικούπη και την ώρα που ο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο γραφείο της Γεωργίας Αδειλίνης, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Το στενό πρέσινγκ του Νίκου Ανδρουλάκη στον Στέφανο Κασσελάκη συνεχίστηκε καθώς την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούσε από τον χώρο του ανωτάτου δικαστηρίου, το ΠΑΣΟΚ έδινε στη δημοσιότητα το ραντεβού του προέδρου του Κόμματος με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Επίσης, δεν πέρασαν 48 ώρες από την συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη και η Χαριλάου Τρικούπη έκλεισε ραντεβού μαζί τους για σήμερα το μεσημέρι στη βουλή.

Το ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, μέχρι την Παρασκευή θα έχει καταθέσει προανακριτική επιτροπή για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος την οποία θα αναγκαστεί να στηρίξει και η Κουμουνδούρου.

Ο αντιπολιτευτικός ανταγωνισμός που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα και το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας ανάμεσα στα δύο κόμματα απομακρύνει επί του παρόντος τα σενάρια περί συνεργασίας των δύο κομμάτων.


Πηγή