Αρχίζουν οι μηνύσεις για τους τρολ λογαριασμούς του ΣΥΡΙΖΑ

24

Καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα με τα διαδικτυακά τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες εξελίξεις στο θέμα των τρολ του διαδικτύου μετά και την επίσκεψη στη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του πρώην γραμματέα και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας powergame.gr αναφέρεται ότι ο εκδότης του Ομίλου των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης αναμένεται να κινηθεί νομικά κατά των δήθεν ανώνυμων λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος μάλιστα το προανήγγειλε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Από τη Δευτέρα λέω ν ασχοληθώ με τα όσα τρισάθλια είχε γράψει για μένα αυτός ο «Θάνος». Ελπίζω να έχει τα ψυχικά αποθέματα όταν θα του βγάλουν την κουκούλα να υπερασπιστεί τα καραγκιοζιλίκια του.

Ήδη λοιπόν έδωσα εντολή στους δικηγόρους μου, προκειμένου να προχωρήσουν στα δέοντα στο Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Και δίνω μια υπόσχεση στην @ntalaoura: «Θα σας πάω μέχρι τέλους», σημείωνε στην ανάρτησή του ο κ. Κουρτάκης.

Το σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα powergame.gr: Επώνυμες… μηνύσεις για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ Μετά τον Πάνο Σκουρλέτη, που προσήλθε ενώπιον της Δικαιοσύνης για να καταθέσει τα όσα γνωρίζει (και γνωρίζει πολλά) σχετικά με την κοινή δράση των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, αυτήν τη εβδομάδα ξεκινούν και οι επώνυμες… μηνύσεις, κατά των δήθεν ανώνυμων λογαριασμών. Ήδη ο ιδιοκτήτης του Ομίλου των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης, με ανάρτησή του έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό ότι εντός της εβδομάδας σκοπεύει να καταθέσει μήνυση κατά των χειριστών του λογαριασμού «Πεν Νταλαούρα».

Η μηνυτήρια αναφορά προφανώς και θα συνοδεύεται από διάφορες αναρτήσεις που έχουν γίνει κατά καιρούς από το συγκεκριμένο τρολ. Με το που δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να μηνύσει τον «Θάνο» του «Πεν Νταλαούρα» ο Κουρτάκης, κάτι άλλα ΣΥΡΙΖΑϊκά τρολ έσπευσαν να τον… υπερασπιστούν. Ανάμεσα στους ανώνυμους λογαριασμούς που έσπευσαν να βρίσουν τον εκδότη των «Παραπολιτικών» ήταν και ένας επώνυμος. Επρόκειτο για τον επίσημο λογαριασμό στο «Χ», πρώην twitter, που ανήκει στην ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Κουκακίου. Αν δεν το καταλάβατε, μια κανονική κομματική οργάνωση θεώρησε αναγκαίο να υπερασπιστεί ένα ανώνυμο τρολ, εκτός αν για τα μέλη της εν λόγω οργάνωσης δεν ήταν και τόσο ανώνυμο. Τα στοιχεία που «δένουν» (μέχρι) και εγκληματική οργάνωση Υποθέτω ότι έχετε πάρει χαμπάρι την «ανακοίνωση» του τρολ «Πεν Νταλαούρα», όπου ανάμεσα στα πολλά παραδέχεται ότι δεν πρόκειται περί ενός ατόμου, αλλά περί περισσοτέρων.

Σε αυτήν ακριβώς την αποστροφή του κειμένου σκοπεύουν να «πατήσουν» όσοι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Στο γεγονός δηλαδή ότι πρόκειται για κοινές ομάδες ανθρώπων, που επιχειρούσαν συντονισμένα (όπως έχει καταγγείλει άλλωστε και ο Σκουρλέτης), με στόχο την κατασυκοφάντηση όσων δεν υποκλίνονταν στο μεγαλείο των Τσίπρα – Πολάκη.

Οι έχοντες κάνει τη σχετική έρευνα έχουν βρει μέχρι και κοινή φρασεολογία ανάμεσα στα τρολ και σε πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, επανερχόμενος στα περί της κοινής δράσης, να σας πω ότι με βάση τα ισχύοντα, η αξιόποινη συμπόρευση τριών προσώπων συνιστά (εκτός των άλλων) και τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης. Επειδή εν προκειμένω τα τρολ έχουν αφήσει πολλά ίχνη (αν και προσπάθησαν να σβήσουν τα περισσότερα), δεν αποκλείω, όταν θα ξεκινήσει το μπαράζ των μηνύσεων, να δούμε τον εισαγγελέα να ασκεί δίωξη για σύσταση και δράση εγκληματικής οργάνωσης. Και τότε όχι μόνο θα βγουν οι… κουκούλες, αλλά όσοι εμπλέκονται θα βρεθούν υπόλογοι μέχρι και για κακουργηματικής μορφής πράξεις.


Πηγή