ΣΥΡΙΖΑ: «Καμπανάκι» από Τεμπονέρα – «Η διάσπαση θα ευνοήσει τη Νέα Δημοκρατία»

79

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα ενότητάς απηύθυνε ο Διονύσς τεμπονέρας με δηλώσεις του

«Δεν εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή μία διάσπαση και θεωρώ ότι η προοπτική αυτή ευνοεί την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας». Με αυτά τα λόγια ο Διονύσης Τεμπονέρας έκρουσε το… καμπανάκι κινδύνου στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ένας προβληματισμός ο οποίος έχει εκφραστεί δημοσίως. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε χθες στην εκδήλωση ήταν το αν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά και εγώ προσωπικά απαντώ καταφατικά. Υπάρχει χώρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ξεκίνησε ως τόπος συνάντησης διαφορετικών ρευμάτων της Αριστεράς, χωρίς απαραίτητα ιδεολογική ενότητα, μπορούμε στο συνέδριό μας να συνομολογήσουμε και να συνθέσουμε τις διαφορές αυτές», δήλωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τις διαγραφές ο ίδιος τόνισε: «Το ζήτημα των διαγραφών μπορεί να υποβαθμιστεί. Υπάρχει ένα ζήτημα διαδικασίας έτσι κι αλλιώς. Είναι μία ευκαιρία να υπάρξουν υποχωρήσεις και να πέσουν οι τόνοι. Είναι μία κακή εικόνα που βγαίνει προς τα έξω, πρέπει να πάμε στην επόμενη ημέρα και να επικεντρωθούμε στα πολιτικά ζητήματα».

«Οι χαρακτηρισμοί δεν βοηθούν κανέναν απολύτως», σχολίασε. «Η Αριστερά έχει ζήσει διασπάσεις στο παρελθόν και αυτό έχει δείξει ότι τα γεγονότα αυτά δεν ευνοούν το συνολικό εγχείρημα».

«Η δημιουργία ενός νέου κόμματος δεν αποτελεί την πρώτη μου επιλογή, σε καμία περίπτωση. Υπάρχει το περιθώριο να το παλέψουμε ακόμη για συλλογικές αποφάσεις. Ωστόσο, αν δε μας περιλαμβάνουν οι συλλογικές αποφάσεις από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να πάρει τις δικές του», ανέφερε για το ενδεχόμενο δημιουργίας δικού του κόμματος.

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία Τσακαλώτου δήλωσε: «Σε περιόδους κρίσεων αυτό που μας διασφαλίζει είναι η συλλογική μας κουλτούρα και οι συλλογικές μας αποφάσεις, αυτό μας βοηθά και το στηρίζω. Χθες άκουσα περισσότερο να διατυπώνεται μία αγωνία για το μέλλον, ένας προβληματισμός και όχι τόσο μία καταγγελία».

Σχετικά με τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε: «Έχουμε μία εκλεγμένη ηγεσία, χρειάζεται μία περίοδο προσαρμογής. Δεν είμαστε με ένα άλμα στο κενό, υπάρχει το πολιτικό σχέδιο με προσαρμογές και έναν διαφορετικό προσανατολισμό».

Τέλος, σχετικά με το σενάριο της ενότητας ο κ. Τεμπονέρας δήλωσε ότι «Πρέπει να βγαίνουμε προς τα έξω έχοντας μία κοινή γραμμή που θα τηρούμε και θα διαφυλάξουμε»


Πηγή