Απομονωμένος οδεύει ο Κασσελάκης στη μάχη της Κεντρικής Επιτροπής

34

Απομονωμένος, χωρίς να έχει κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα να επιδείξει στην «κομματική ελίτ» που θα συναντήσει για πρώτη φορά το Σαββατοκύριακο ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και «περικυκλωμένος» από μια ηγετική ομάδα που τον οδηγεί από τη μία λάθος κίνηση στην άλλη, ετοιμάζεται να παραστεί ο Στέφανος Κασσελάκης στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, εκεί που αναμένεται να αλλάξει για πάντα η φυσιογνωμία του κόμματος.

Όποιοι εισηγήθηκαν στον Στέφανο Κασσελάκη να πατήσει το κουμπί των διαγραφών, πείθοντας τον πως θα ενισχύσει το ηγετικό του προφίλ, μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνονται πολύ καλά. Και αυτό γιατί το σχέδιο τους απέτυχε παταγωδώς, καθώς ολόκληρη η επικαιρότητα και όλος ο κομματικός μηχανισμός, επί τρεις ολόκληρες εβδομάδες ασχολούνται με αυτό το θέμα, «ξεπετώντας» τις πολιτικές και αντιπολιτευτικές δραστηριότητες του – οι οποίες, επίσης, δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Στην πραγματικότητα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στο εσωκομματικό πεδίο αναγκάζεται να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων του, που όποτε θέλουν ανεβάζουν ή κατεβάζουν το τέμπο της αντιπαράθεσης, μη μπορώντας στην πραγματικότητα να κάνει τίποτα για να αλλάξει αυτή την κατάσταση. Είναι δεσμευμένος από το καταστατικό του κόμματος στο οποίο ηγείται και υποχρεωμένος να υποστεί τις συνέπειες των σκέψεων της «αυλής» του.

Οι δικοί του άνθρωποι, το μόνο που κάνουν όλο αυτό το διάστημα, είναι να βγαίνουν στα Μέσα Ενημέρωσης και να εκτοξεύουν «πυρά» προς την «Ομπρέλα», επιχειρώντας να την «πείσουν» να οδηγηθεί προς την έξοδο από μόνη της. Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει την ασφυκτική πίεση των διαδικτυακών ακολούθων του, εκείνων που εμφανίζονται ως εκφραστές των «κασσελακίστας», που του ζητούν -σχεδόν εκβιαστικά- να προχωρήσει σε κάτι που δεν μπορεί να κάνει, δηλαδή στο να πάρει μέχρι την Κυριακή, τα «κεφάλια» των διαφωνούντων.

Για καλή του τύχη, φαίνεται ότι η «Ομπρέλα» θα αναχωρήσει για άλλες πολιτείες το Σαββατοκύριακο. Όχι, όμως, εξαιτίας της πίεσης της προεδρικής ομάδας, αλλά λόγω της αγανάκτησης της βάσης της εσωκομματικής μειοψηφίας, που νιώθει πολιτική «ασφυξία» βλέποντας τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώθηκε στην Κουμουνδούρου.

Μέσα σε αυτή την παραλυτική εσωκομματική κατάσταση, ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται εγκλωβισμένος από τις συμβουλές των προσώπων που στήριξαν την υποψηφιότητα του και που τώρα αποτελούν τη νέα ηγετική ομάδα. Για την ακρίβεια, με τις τακτικίστικες ακροβασίες στις οποίες τον εξώθησαν, τον οδήγησαν πολιτικά μεταξύ «Σκύλας και Χάρυβδης». Από τη μία έχει διακόψει κάθε επαφή με τους αριστερούς πολίτες –που δημοσκοπικά, τουλάχιστον, εγκαταλείπουν μαζικά το κόμμα- και από την άλλη προκάλεσε ένα τεράστιο χάσμα με τους κεντρώους ψηφοφόρους, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Κώστα Σημίτη.

Όπως και να έχει, τα πράγματα δεν εξελίσσονται ιδανικά για τον νέο αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, που ελπίζει να γίνει ο εσωκομματικός «ουρανός» πιο «γαλανός», από Δευτέρα.


Πηγή