ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τα συνδέουμε όλα με την πολιτική» – Τι λέει ο Τσίπρας για το δείπνο με Σακελλαρίδη

26

Τι απαντούν από το περιβάλλουν του Αλέξη Τσίπρα για τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα απάντησαν για το δείπνο με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το απόγευμα της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

«Ο πρώην πρωθυπουργος συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες. Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα», αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν να μιλήσουν επίσημα 8 χρόνια μετά την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη το 2015.

Σημειώνεται πως στις εκλογές ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ ενώ στις εσωκομματικές εκλογές δήλωσε πως στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου.

Στο μενού του δείπνου φαίνεται πως βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και αναφορά του το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ.

Ο Τσίπρας ανησυχεί

Το τι συνέβη τις ώρες από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να ζητήσει τη διεξαγωγή «δημοψηφίσματος» για τις διαγραφές των τεσσάρων ιστορικών στελεχών του κόμματος -που εν τέλει αποχώρησαν από μόνα τους- μέχρι και την ώρα που την απέσυρε, έχει γραφτεί αναλυτικά από το Newsbomb.gr.

Υπήρξε η παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη και του Αλέκου Φλαμπουράρη, που επενέβησαν δυναμικά, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τη νέα ηγεσία, ότι μια τέτοια ενέργεια δεν θα γίνει αποδεκτή. Και μάλιστα, κατέστη απολύτως σαφές ότι η κινητοποίηση αυτή προκλήθηκε κατόπιν παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα, που βρίσκονταν σε διαρκή επικοινωνία.

Το καινούργιο στοιχείο που έρχεται να προστεθεί στα όσα ήδη έχουμε αναλυτικά περιγράψει, είναι η δημόσια εμφάνιση του σε ταβέρνα της Νέας Σμύρνης, παρέα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Μπορεί το «μενού» της συνάντησης να μην έχει γίνει ακόμα γνωστό, ωστόσο η δημόσια αυτή παρουσία, αποτέλεσε ένα σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Άλλωστε, «κρυφές» συναντήσεις σε ταβέρνες δεν πραγματοποιούνται συχνά.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται να υπάρχει η έντονη ενόχληση που να υπάρχει στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, για ένα άλλο ζήτημα.

Φυσικά, πρόκειται αναφορές στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα – που χωρίς αυτό δεν θα είχε πετύχει την έξοδο από το μνημόνιο, μια επιτυχία που αποτελεί ένα μεγάλο «παράσημο» για τον ίδιο.

Το ίδιο ακριβώς έπραξε και ο Στέφανος Κασσελάκης, που μιλώντας για πολλοστή φορά στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, υποστήριξε ότι «το “μαξιλάρι” ήταν η πιο μνημονιακή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ».

Προσπαθώντας να χτυπήσουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όσοι άσκησαν κριτική στο «μαξιλάρι», στην πραγματικότητα επιτέθηκαν κατά του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας εκείνους που ισχυρίζονται ότι στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρείται μια «βίαιη αποτσιπροποίηση».

Μάλιστα, ορισμένοι υπενθυμίζουν ότι όλες οι κρίσιμες κυβερνητικές αποφάσεις από ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο, στο οποίο μετείχε και το κόμμα. Και τότε αυτές οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα.


Πηγή