Δημοσκόπηση Action 24 – Ανατροπή: Το ΠΑΣΟΚ «έριξε» τον ΣΥΡΙΖΑ από τη δεύτερη θέση

58

Σε δημοσκόπηση για το Action 24, εκφράζεται η τάση της γνώμης των πολιτών σε μια σειρά ζητημάτων, όπως ο πόλεμος στο Ισραήλ και οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Για πρώτη φορά δε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέφτει στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου.

Εκπλήξεις και ανατροπές στη δημοσκόπηση που παρουσίασε το Action 24 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ενώ έκδηλη είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη ως προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά δε, το ΠΑΣΟΚ «ρίχνει» από τη δεύτερη θέση των ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών. Συγκεκριμένα το 38,1% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ το 16% και ΣΥΡΙΖΑ το 14,7%. Η διαφορά έτσι της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στις 22,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως προκύπτει, υπάρχει έκδηλη ανησυχία των πολιτών για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή, το 36,3 ανησυχεί πολύ και το 41,4% ανησυχεί αρκετά. Το 47,6% συμφωνεί με τις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Το 68,6% δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη, ενώ το 50% θεωρεί ότι με αυτόν τον πρόεδρο, το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι του 39% που θεωρεί ότι θα ενισχυθεί. Το 80% δε θεωρεί ότι θα υπάρχουν και άλλα διασπαστικά φαινόμενα στο κόμμα.

Για το αν οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν ένα κόμμα με «καθαρό αριστερό προσανατολισμό», ναι ή μαλλον ναι απαντά το 54%.

Στα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, ξανά η Ακρίβεια είναι στην πρώτη θέση με 61,1%, η Οικονομία 38,4% και η ανεργία τρίτη με 16,7%.

Με τα νέα φορολογικά μέτρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες συμφωνεί το 42,7% των πολιτών και διαφωνεί το 46,1% διαφωνεί. Οι 7 στους 10 δηλώνουν μη ικανοποιημένοι με το έργο της κυβέρνησης.


Πηγή