ΣΥΡΙΖΑ: Ο τελευταίος να… κλείσει την πόρτα – Εικόνα διάλυσης υπό την προεδρία Κασσελάκη

56

Μέσα σε μόλις δυο μήνες ο Στέφανος Κασσελάκης έχει καταφέρει να διώξει… σχεδόν όλα τα στελέχη από την Κουμουνδούρου αλλά και να προσπεράσει το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από μια δεκαετία!

«Πώς να διαλύσετε ένα κόμμα σε δυο μήνες». Αυτός θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος της μέχρι τώρα πολιτικής πορείας του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου!

Το τρένο της μεγάλης φυγής από την Κουμουνδούρου φαίνεται πως δεν έχει πληρότητα ακόμα, καθώς ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναμένεται να γίνει ο νεότερος επιβάτης του, παρά τις διαψεύσεις του ίδιου.

Ο εκ των ισχυρότερων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως έχει αποφασίσει ότι το μέλλον στην Κουμουνδούρου υπό την αρχηγία του Στέφανου Κασσελάκη προμηνύεται ζοφερό και κάπως έτσι κλείνει και εκείνος τον κύκλο του μετά από τα στελέχη της Ομπρέλας.

Νωρίτερα, ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Πέτρος Κόκκαλης ανακοίνωσε και εκείνος την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ετοιμάζοντας με τη σειρά του ένα νέο κόμμα, με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να φυλλοροεί χωρίς σταματημό.

Στο (σχεδόν ημερήσιο) δελτίο αποχωρήσεων θα πρέπει να προστεθεί και ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος με επιστολή του χαρακτήρισε την απόφασή του «μονόδρομο».

Το ΠΑΣΟΚ… προσπέρασε!

Και αν η μαζική φυγή από τα γραφεία της Κουμουνδούρου δεν δείχνουν να προβληματίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, τότε η δημοσκόπηση στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, θα πρέπει να τον θορυβήσει καθώς κατάφερε αυτό που έμοιαζε σχεδόν ακατόρθωτο: Το ΠΑΣΟΚ προσπέρασε τον ΣΥΡΙΖΑ!

Συγκεκριμένα το 38,1% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ το 16% και ΣΥΡΙΖΑ το 14,7%. Η διαφορά έτσι της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στις 22,1 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθούν με 8,6% το ΚΚΕ και με 5,1% η Ελληνική Λύση. Η Νίκη λαμβάνει το 3,2%, οι Σπαρτιάτες το 2,4% και η Πλεύση Ελευθερίας το 2,1%.

Το 68,6% δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη, ενώ το 50% θεωρεί ότι με αυτόν τον πρόεδρο, το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι του 39% που θεωρεί ότι θα ενισχυθεί. Το 80% δε θεωρεί ότι θα υπάρχουν και άλλα διασπαστικά φαινόμενα στο κόμμα.

Για το αν οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν ένα κόμμα με «καθαρό αριστερό προσανατολισμό», ναι ή μαλλον ναι απαντά το 54%.

Στο ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, κυριαρχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,9% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με μόλις 6,9%…

Ο Τσίπρας προσπαθεί αλλά…

Βλέποντας το «μαγαζί» να… διαλύεται ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποφάσισε να παρέμβει δυναμικά καθώς η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της Κουμουνδούρου δέχτηκε να συναντηθεί με τον Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του ώστε να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την (ζοφερή) πορεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε χθες το απόγευμα τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση που ήταν η πρώτη μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου Προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Τρολάρει τον Κασσελάκη η Πειραιώς

Με τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον υπό πλήρη διάλυση, η Νέα Δημοκρατία δεν έχασε ευκαιρία να… τρολάρει τον Στέφανο Κασσελάκη με ανακοίνωσή της, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να επιτεθεί στην κυβέρνηση αλλά το πλάνο του δεν πήγε καλά.

Χαρακτηριστική η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος λακωνικά ανέφερε:

«Επειδή είναι αδύνατον να απαντήσει κανείς σοβαρά στη σημερινή ανακοίνωση-επίθεση του κ. Κασσελάκη, σημειώνουμε μόνο τα εξής:

Δεν κατάλαβε τι είπε ο Πρωθυπουργός.
Δεν κατάλαβε τι είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Ούτε καν έμαθε να γράφει σωστά το όνομα της εταιρείας στην οποία δούλευε».

Η κωλοτούμπα των 37 δισ. και η «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών»

Nωρίτερα Στέφανος Κασσελάκης τα… γύρισε για το «μαξιλάρι» των 37 δισεκατομμυρίωνμε ανάρτησή του ενώ χαρακτήρισε ιστορική (!) την συμφωνία των Πρεσπών, στην οποία τα Σκόπια βαφτίστηκαν «Μακεδονία»!

Αναλυτικά:

«Όταν ένα κόμμα περνάει προβλήματα -τα οποία να είστε βέβαιοι ότι θα τα ξεπεράσουμε όλοι μαζί- τότε φαίνεται το ήθος και η ποιότητα των αντιπάλων του.

Σήμερα είχαμε διπλή επίδειξη πολιτικής ανηθικότητας από την πλευρά της ΝΔ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος – που διατηρεί ακόμη και σήμερα τη θέση του Γραμματέα της ΝΔ – να ενημερωθεί ότι η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι ένα ιστορικό γεγονός που δεν επιτρέπει δηλώσεις γαλάζιου πολιτικού καφενείου σαν αυτή που έκανε.

Προφανώς ο κ. Μαρινάκης, που εκπροσωπεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θεωρεί ότι όποιος έχει εργαστεί στην Goldman Sachs είναι εν δυνάμει υποστηρικτής της δικτατορίας στην Ελλάδα!

Κρίμα για το επίπεδο των δηλώσεων, όχι τόσο γιατί δεν είναι αναμενόμενες από τον γραμματέα του κόμματος που έχει αντιπρόεδρο τον Άδωνι Γεωργιάδη -ο οποίος έχει αμφισβητήσει την ίδια την εξέγερση του Πολυτεχνείου – αλλά γιατί εκπροσωπεί μια κυβέρνηση η οποία οφείλει σε τέτοια ζητήματα να εκφράζει την πλειοψηφία των δημοκρατικών Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδος.

Όμως σήμερα ο Κ.Μητσοτάκης δε χτύπησε μόνο δι’ αντιπροσώπου αλλά και αυτοπροσώπως, αποκαλώντας σε συνέντευξή του τον ΣΥΡΙΖΑ «μόρφωμα».

Μόρφωμα το κόμμα που παρέλαβε άδεια ταμεία, χρεοκοπημένη χώρα, και έγινε η πρώτη κυβέρνηση στην Ιστορία η οποία άφησε πίσω της γεμάτα ταμεία και όχι καμένη γη.

Μόρφωμα το κόμμα που ρύθμισε το χρέος, έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και υπέγραψε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών.

Μόρφωμα το κόμμα που σε δύσκολες συνθήκες αύξησε τον κατώτατο μισθό, κατήργησε τον υποκατώτατο, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, έδωσε πρόσβαση στο ΕΣΥ στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, μείωσε κατά 10 μονάδες την ανεργία, αύξησε τις δαπάνες στα δημόσια πανεπιστήμια, επανέφερε τη 13η σύνταξη.

Μόρφωμα το κόμμα που νομοθέτησε την απόκτηση ιθαγένειας για τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, που θεσμοθέτησε το σύμφωνο συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Ακόμα και ένα κόμμα που κυβερνάει χέρι χέρι με την Ακροδεξιά εσωτερικού (Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης) και εξωτερικού (Βελόπουλος), προσωπικά δε θα το αποκαλούσα ποτέ μόρφωμα, σεβόμενος τη δημοκρατική ψήφο των πολιτών. Όμως αυτή είναι η διαφορά μας».


Πηγή