Κασσελάκης: Έτεινα χείρα φιλίας στους διαφωνούντες και αυτοί έλεγαν απαράδεκτα πράγματα για εμένα

71

Για την περίοδο διάσπασης που διανύει ο ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση για δημοψήφισμα μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και, κυρίως, για όλες τις εξελίξεις με το μπαράζ αποχωρήσεων και διαγραφών από το κόμμα του, παραχωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς «βίωσε τη δύσκολη Κεντρική Επιτροπή και αυτή τη δύσκολη περίοδο που είναι ουσιαστικά μια περίοδος διαίρεσης, διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε: «Συνομίλησα με τους 4, με την ομάδα τους γενικά, αρκετές φορές. Είχα μια συνάντηση και δια ζώσης με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο μου, αλλά και τηλεφωνικώς έπειτα, όπου τον παρακάλεσα να μιλήσει με τους 4 συγκεκριμένους συντρόφους οι οποίοι είχαν πει τα απαράδεκτα υβριστικά πράγματα που είχαν πει στην τηλεόραση, για ν’ ανασκευάσουν κάτι, να δείξουν ένα μικρό βήμα προόδου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα το έκανε, μου είπε ότι «δεν μπορώ αναγκαστικά να τους ελέγξω αλλά θα προσπαθήσω». Το ίδιο ζήτησα κι από τον κ. Τεμπονέρα. Να τους μιλήσει, να δούμε αν μπορέσουμε πριν την Κεντρική Επιτροπή να έχουμε κάποιο κοινό έδαφος. Εγώ έτεινα χείρα φιλίας. Οι συγκεκριμένοι είπαν βαριά πράγματα χωρίς κανένα στοιχείο. Κι αντί να ανασκευάσουν έστω και μια λέξη, πήγαν στην Κεντρική Επιτροπή, κατά τη γνώμη μου, με ειλημμένη απόφαση, μ’ ένα σχέδιο να ροκανίσουν το κόμμα μέχρι τις ευρωεκλογές. Άρα λοιπόν, δεν μπορούσα εγώ να αφήσω τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι αντιμέτωπος με μια τέτοια υπονόμευση. Το λέω απλά. Δεν θα αφήσω σε κανέναν να τελειώσει τον ΣΥΡΙΖΑ».


Πηγή