Επιμένει ο Κασσελάκης για τη θητεία στον στρατό: «Να γίνει παραγωγική»

69

Για τη στρατιωτική θητεία στην Ελλάδα μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης και, κυρίως, για όλες τις εξελίξεις με το μπαράζ αποχωρήσεων και διαγραφών από το κόμμα του, παραχωρεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο αν θα υπηρετήσει στον στρατό αλλά και τι πιστεύει για την υποχρεωτική θητεία.

«Θα υπηρετήσω την άνοιξη και θα κάνω ότι λέει ο νόμος. Εμείς πληρώνουμε μόλις 7 ευρώ τους έφεδρους το μήνα. Εγώ μιλάω για πατριωτική Αριστερά, διότι υπάρχουν άτομα που έχουν κάποιες πεποιθήσεις, περί της σημαίας για παράδειγμα, με τους οποίους εγώ διαφωνώ. Η Αριστερά τιμά τους εθνικούς αγώνες και είναι πρωτίστως πατριωτική. Ο Μητσοτάκης εργαλειοποίησε τον φράχτη στον Έβρο για να αλλάξει ατζέντα από το δυστύχημα των Τεμπών. Εγώ δεν είμαι δογματικά εναντίον του φράχτη, αν οι Ένοπλες Δυνάμεις το θεωρούν χρήσιμο εργαλείο, να το ολοκληρώσουμε», ανέφερε.

«Η πρώτη γραμμή των μάχιμων μονάδων μόνο το 15% είναι έφεδροι, οι υπόλοιποι στρατιωτικοί. Πρέπει να είναι όλοι στρατιωτικοί. Οι υπόλοιποι μπορεί να κάνουν κοινωνική θητεία και κάτι χρήσιμο για τους νέους. Για παράδειγμα ένας μηχανικός, δεν του προσφέρει κάτι η σκοπιά – να πάει να χτίσει γέφυρες σε απομακρυσμένα χωριά. Αυτό μου λέει νέος κόσμος. Να σκεφτούμε πώς να γίνει η θητεία παραγωγική», πρόσθεσε.


Πηγή