Κασσελάκης: Το όνομα θα παραμείνει «ΣΥΡΙΖΑ», είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη μας

36

Ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στον ΑΝΤ1 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.

O Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει τη διακήρυξη του κόμματος και ότι η πολιτική του σε πολλά ζητήματα είναι ριζοσπαστική και αριστερή. Το όνομα θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ, διότι «είμαστε υπερήφανοι για την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα». «Τα λάθη που έχει κάνει τα έχει παραδεχτεί ο ίδιος», κατέληξε.

Nωρίτερα αναφέρθηκε στην Εξωτερική Πολιτική: «Ανήκουμε στη Δύση αλλά δεν πρέπει να είμαστε δεδομένος σύμμαχος. Έχουμε καθοριστική γεωπολιτική θέση και πρέπει να λαμβάνουμε ανταλλάγματα από τη Δύση για τη συμμαχία. Η θέση μας να μην είναι δεδομένη, δεν είναι δυνατόν να αποστρατιωτικοποιούμε τα νησιά μας – εννοώ τον εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία και που δεν αντικαθίσταται. Το έχει αναδείξει ο Ευάγγελος Αποστολάκης αυτό. Ο διάλογος με την Τουρκία είναι ευπρόσδεκτος αλλά να δούμε έμπρακτα ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Διαφωνώ με τη στάση της Ελλάδας στον πόλεμο του Ισραήλ, με την αποχή από το ψήφισμα για την κατάπαυση του πυρός. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την τρομοκρατική δράση της Χαμάς, ωστόσο αυτή η κατάσταση στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί».


Πηγή