ΣΥΡΙΖΑ: Ετοιμάζουν τη μεγάλη έξοδο οι «6 συν 6» – Όλο το παρασκήνιο και η πιθανή «έκπληξη»

27

Οριστική είναι, πλέον, η ρήξη των στελεχών που συσπειρώνονται γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου, με τη νέα ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον, μένει μόνο το τυπικό σκέλος της αποχώρησής τους από την Κουμουνδούρου, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, με ορισμένους να μην αποκλείουν την πιθανότητα να συμβεί ακόμα και τις επόμενες ώρες με μια θεαματική κίνηση

Ήταν προφανές πως η εκρηκτική κατάσταση που είχε διαμορφωθεί στην Κουμουνδούρου τα τελευταία 24ώρα, ειδικά μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τις «απειλές» της νέας ηγεσίας, δεν μπορούσε να εκτονωθεί.

Σε αυτό το σκηνικό ήρθαν να προστεθούν και οι χυδαίες επιθέσεις εκ μέρους του Παύλου Πολάκη και των διαδικτυακών οπαδών του Στέφανου Κασσελάκη σε βάρος στελεχών των «6+6», που έκανε αδύνατη κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτίμησαν πως δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα, στο κόμμα Κασσελάκη – Πολάκη – Τζάκρη.

Ετοιμάζουν τη μεγάλη έξοδο

Στη «μαραθώνια» πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία κράτησε περισσότερες από δέκα ώρες και στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 1.000 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Και αν στην ηγεσία της ομάδας των «6+6» υπήρχαν κάποιες δεύτερες σκέψεις -μέχρι να μεσολαβήσει ο δεύτερος κύκλος επιθέσεων, αυτή τη φορά εναντίον του Νάσου Ηλίοπουλου- ως προς το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης τους από την Κουμουνδούρου, τα στελέχη της βάσης έδειχναν να μην έχουν κανέναν απολύτως ενδοιασμό για το πώς θα πρέπει να προχωρήσουν.

Ζητούσαν την αποχώρησή τους από την Κουμουνδούρου και τον σχηματισμό νέου φορέα που θα εκφράσει τους προοδευτικούς πολίτες, από την Ανανεωτική και Ριζοσπαστική Αριστερά, μέχρι και την προοδευτική Σοσιαλδημοκρατία.

Και αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί, ακόμα και από σήμερα, καθώς υπάρχουν πληροφορίες ακόμα και για άμεση αποχώρηση εκατοντάδων στελεχών από το κόμμα και των επτά βουλευτών (Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη και Θεανώ Φωτίου) από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το βλέμμα στραμμένο στην κυβερνώσα Αριστερά

Όλοι, πάντως, γνωρίζουν πως το αύριο κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι. Σε πρώτη φάση, θα συγκροτηθεί Κοινοβουλευτική Ομάδα. Έχουν, ήδη, ανεξαρτητοποιηθεί οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Πέτη Πέρκα, υπάρχουν οι επτά της ομάδας Αχτσιόγλου -που μέχρι αύριο, ενδεχομένως να έχουν γίνει εννέα- ενώ ουδείς μπορεί να αποκλείσει ένα νέο «κύμα» αποχωρήσεων μέχρι το Συνέδριο.

Ωστόσο, δεν σκοπεύουν να δημιουργήσουν έναν φορέα διαμαρτυρίας, αλλά ένα κόμμα που θα είναι η φυσική συνέχεια της κυβερνώσας Αριστεράς, δηλαδή που θα έχει ως σκοπό να καταστεί ο μεγάλος παίχτης της ευρύτερης κεντροαριστεράς τα επόμενα χρόνια.

Μεγάλος εχθρός θα είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και στόχος θα αποτελεί ένα πολιτικό σχέδιο που θα δίνει έμφαση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.


Πηγή