Πέτρος Παππάς: Εάν αποχωρήσει η ομάδα Αχτσιόγλου θα πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους

51

Τι ανέφερε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρος Παππάς για τις τελευταίες εξελίξεις

Στο Πρώτο Πρόγραμμα μίλησε το πρωί της Δευτέρας (20/11) ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος.

«Αυτό το σήριαλ της εσωστρέφειας, αυτός ο βούρκος της εσωστρέφειας, πρέπει να τελειώνει εδώ», τόνισε εξ αρχής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει:

«Θα πω αυτό που είπε και ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο οποίος κάλεσε όλους τους βουλευτές του, κάλεσε όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να συμμετέχουν στην ουσία στην προσπάθεια για την οποία εκλέχτηκαν. Εκλέχτηκαν όλοι οι συνάδελφοι μας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτή τη στιγμή αρχηγός είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, ακριβώς για να εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρόγραμμά μας στους πολίτες των νομών τους. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Όντως, με προσβάλλει το γεγονός ότι ασχολούμαστε με μία διαδικασία, η οποία και δεν είναι θεσμοθετημένη στο κόμμα και δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της και πρέπει να ασχολούμαστε με διαρροές. Πραγματικά δεν είναι αυτή η λειτουργία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χώρας. Νομίζω ότι πρέπει να τελειώνουμε χθες».

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χαράξει μία νέα πορεία ενώ σημείωσε πως «και η βάση μας αλλά και ο νέος πρόεδρός μας έχουμε κατανοήσει τα μηνύματα της κοινωνίας. Η κοινωνία ζητάει ένα κόμμα το οποίο να είναι αντίστοιχο με τις ανάγκες της. Ζητάει να συμμετέχει στις πολιτικές διαδικασίες και αυτές να μη γίνονται σε ένα κλειστό κομματικό ακροατήριο και με τον τρόπο αυτόν, με τον οποίο γινότανε έως τώρα. Νομίζω ότι θα πετύχουμε σε αυτό το στοίχημα».

Όσον αφορά τη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Στέφανο Κασσελάκη ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι ο ιδρυτής στην ουσία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δικαιούται περισσότερο από τον καθένα να έχει την αγωνία και την ευαισθησία για το μέλλον του πολιτικού φορέα. Είναι ο εγγυητής της ενότητας και θεωρώ ότι κανένας μας δεν δικαιούται να εργαλειοποιεί τον πρώην πρόεδρο μας ούτε να μιλάει εξ ονόματος του. Νομίζω έχει και την πολιτική σοφία και την εμπειρία ο ίδιος να παρεμβαίνει με τον τρόπο που θέλει στον χρόνο που θέλει και κανείς νομίζω δεν πρέπει και δεν μπορεί να του υποδεικνύει το τι θα κάνει».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση αν πράγματι είναι αποστάτες όσοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα, όπως είπε ο Κασσελάκης ο κ. Παππάς εξήγησε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που «έχει ένα καταστατικό το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε μόνο όταν και όπως μας βολεύει», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ότι οι έδρες των βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο κόμμα. Το ίδιο προβλέπει και ένα ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο έχουμε υπογράψει ο κάθε υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα. Οπότε θεωρώ ότι κατ’ εφαρμογή του καταστατικού και αν, εγώ ελπίζω να μη συμβεί αυτό, κάποιος από τους συναδέλφους βουλευτές επιλέξει να μη συνεχίσει σε αυτή τη διαδικασία, θεωρώ ότι πρέπει να παραδώσει την έδρα του, όπως είπε και ο πρόεδρος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. «Είναι ηθικό και είναι ζήτημα τήρησης κανόνων. Και νομίζω, αν και εγώ πάλι θέλω να πω ότι δεν το πιστεύω, θα αποκαλύψει και τις πραγματικές προθέσεις όσων και αν κάποιοι το κάνουν αυτό το πράγμα».

Αναφορικά με τα σενάρια για δημιουργία νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμησή του ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.

Τέλος αναφορικά με την αντιδικία που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Πολάκη και της Αναγνωστοπούλου, όπως επεσήμανε ο κ. Παππάς ότι το ιατρικό απόρρητο είναι απόλυτα σεβαστό και οι προσωπικές ιατρικές πληροφορίες είναι προσωπικές.

Πηγή