Νέα δημοσκόπηση: «Παγιώνεται» το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ πάει για… 4ος

28

Σε ακόμη μια δημοσκόπηση του τελευταίου διαστήματος, αποτυπώνεται η μεγάλη κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά του, ενώ επιβεβαιώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία προς το παρόν παίζει χωρίς… αντίπαλο.

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata, η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη ξανά στην πρόθεση ψήφου με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, αφού συγκεντρώνει το 34% των προτιμήσεων.

Το ΠΑΣΟΚ είναι πια δεύτερο κόμμα, με το χαμηλό για κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης 12% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατρακυλήσει στο 10,5%, όσο δηλαδή έχει και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό, δηλαδή το 42%, θεωρεί ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κοινοβουλευτικό κόμμα της Αριστεράς.

Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νίκη και οι Σπαρτιάτες με 2,5% και το ΜεΡΑ25 με 2%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν το 15,5% των πολιτών που ερωτήθηκαν.

Σημαντικότερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι ξανά, και με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, η ακρίβεια (69%) και ακολουθεί η υγεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει θετικές κρίσεις από το 33% της κοινής γνώμης, ενώ ακολουθούν οι Δημήτρης Κουτσούμπας (23%), Νίκος Ανδρουλάκης (18%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (15%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (13%), ο Στέφανος Κασσελάκης (11%), ο Δημήτρης Νατσιός (4%) και ο Βασίλης Στίγκας (3%).

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 39% με τον Στέφανο Κασσελάκη, τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Δημήτρη Κουτσούμπα να συγκεντρώνουν ποσοστά χαμηλότερα του 6% στον σχετικό δείκτη. Το 39% «δεν εμπιστεύεται κανέναν πολιτικό αρχηγό για πρωθυπουργό της χώρας».


Πηγή