Παπασταύρου: «Το ζήτημα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό και όχι διμερές»

64

Η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου στην Αλβανία και η συνάντηση με τον Φρέντι Μπελέρη εξέπεμψε σαφές μήνυμα στην αλβανική κυβέρνηση. 

Το ζήτημα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας έχει να κάνει με το κράτος δικαίου και είναι ευρωπαϊκό και όχι διμερές, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του με τον Φρέντι Μπελέρη στην Αλβανία.

«Η Ελλάδα υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη να τηρηθεί το κράτος δίκαιου, να γίνει σεβαστό το δικαίωμα για το τεκμήριο της αθωότητας και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια δίκαιη δική» τόνισε ο κ. Παπασταύρου.

Περαιτέρω, επισήμανε πως ο Φρέντι Μπελέρης προφυλακίστηκε δύο ημέρες πριν από την εκλογή του ως δήμαρχος Χειμάρρας και σημείωσε ότι παραμένει εδώ και επτά μήνες.

Σε άνθρωπο των ειδικών αποστολών της ελληνικής κυβέρνησης έχει εξελιχθεί ο Σταύρος Παπασταύρου. Ο υπουργός Επικρατείας δεν δίστασε χθες να ταξιδέψει στην Αλβανία και να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την κυβέρνηση των Τιράνων, δηλώνοντας ανοιχτά τη συμπαράστασή του στον Φρέντι Μπελέρη.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας είναι προφυλακισμένος εδώ και 7 μήνες, περιμένοντας σήμερα την επανέναρξη της δίκης του. Μάλιστα η επίσκεψη του Παπασταύρου στην Αλβανία αποκτάει ακόμα μεγαλύτερο νόημα και αξία, καθώς μιλάμε για έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.


Πηγή