Χαρίτσης: Δεν φύγαμε για τις καρέκλες – Αντιμετωπιστήκαμε ως 5η φάλαγγα

25

Το στίγμα του νέου πολιτικού φορέα έδωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής του ομάδας, Αλέξης Χαρίτσης

Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία θα αναλάβει τη θέση του προέδρου, και η δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα έχει στόχο να φέρει ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο, αριστερό, που θα απευθύνεται στους προοδευτικούς πολίτες, είπε ο Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στους Αταίριαστους, στο ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στον Στέφανο Κασσελάκη, του καταλόγισε τοξικότητα και χυδαιότητα και πολιτικές που οδήγησαν σε εκφυλισμό έναν πολιτικό χώρο. Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, είπε πως οι 11 βουλευτές που έφυγαν αντιμετωπίστηκαν ως εσωτερικοί εχθροί και 5η φάλαγγα.

Περαιτέρω, επισήμανε πως «δεν φύγαμε για τις καρέκλες, μας προτάθηκαν και τις αρνηθήκαμε», και τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται και δεν έχει σχέση με την Αριστερά.

Η ώρα των «11»: Σήμερα η παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας – «Απέναντι» ο Κασσελάκης

Σήμερα, στις 19.00, στο «Σεράφειο», θα γίνει η παρουσίαση της «νέας Αριστεράς», με την ανακοίνωση του ονόματος και τις πρώτες δηλώσεις των συμμετεχόντων.

Την ίδια ώρα που θα ξεκινήσει η παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρίσκεται σε τηλεοπτικό στούντιο, όπου θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τις δικές του σκέψεις για το μέλλον, αλλά και να προκαλέσει «αντιπερισπασμό» στην εκδήλωση των πρώην συντρόφων του.

Η ώρα των «11»

Ένας νέος «παίχτης» θα προστεθεί από σήμερα στον πολύπαθο, τους τελευταίους μήνες, χώρο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Αρχικά με τη μορφή Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η οποία θα αποτελείται από τους έντεκα βουλευτές που εγκατέλειψαν προ ολίγων ημερών το κόμμα Κασσελάκη- Πολάκη – Τζάκρη.

Φυσικά θα έχει τη στήριξη χιλιάδων απλών ανθρώπων που εγκατέλειψαν το κόμμα που υποστήριξαν επί πολλά χρόνια, ενώ θα υπάρχει και σύνδεση με τις Βρυξέλλες, καθώς ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Στέλιος Κούλογλου, θα εκπροσωπούν τη νέα ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, οι Νάσος Ηλιόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος θα αναλάβουν ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ενώ η Πέτη Πέρκα θα είναι η γραμματέας της. Η Έφη Αχτσιόγλου εξήγησε σε πρόσφατη συνέντευξη της τους λόγους που αποφάσισε να βρίσκεται στην «πίσω γραμμή», όμως πάντα παρούσα στις μεγάλες μάχες.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι «11» θέλουν να προτάξουν ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας, το οποίο δεν θα είναι αρχηγοκεντρικό, αλλά πιο συλλογικό. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Σία Αναγνωστοπούλου -που θα αναλάβει τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής- θα είναι εκείνη που θα συναντήσει τη Τρίτη, τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, είναι ενδεικτική των προθέσεων τους.

«Επτασφράγιστο μυστικό» το όνομα

Η ομάδα των έντεκα, επιδιώκει η σημερινή ανοιχτή εκδήλωση να αποτελέσει ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός. Γι αυτό και προσπάθησε να κρατήσει το όνομα που θα λάβει ως επτασφράγιστο μυστικό, με στόχο να το αποκαλύψει το απόγευμα της Δευτέρας.

Τα ονόματα «Αριστερά Μπροστά», «Ξανά Αριστερά», «Νέα Αριστερά» -όπως και άλλα- έχουν ακουστεί, όμως κανένα εξ αυτών δεν έχει επιβεβαιωθεί. Όπως και να έχει, είναι σαφές ότι θα περιλαμβάνει τον όρο Αριστερά.

Υπεράσπιση Τσίπρα

Είναι ξεκάθαρο ότι ένας νέος πολιτικός που επιθυμεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στα πράγματα της χώρας, πρέπει να έχει όραμα για το μέλλον και προτάσεις για τα προβλήματα του σήμερα. Και εκεί θα εστιάσουν, προφανώς, τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος στο νέο εγχείρημα.

Όμως, εκτός από τα παραπάνω, θα πρέπει να σέβεται την παράδοση και την ιστορία του χώρου από τον οποίο προέρχεται. Και φυσικά δεν σκοπεύουν να «χαρίσουν» την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ και της «πρώτης φοράς Αριστερά» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Σκοπεύουν, λοιπόν, να υπερασπιστούν τα όσα πέτυχε η κυβερνώσα Αριστερά, αλλά και να κάνουν αυτοκριτική για τα λάθη της. Κάτι που δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει η σημερινή ηγεσία της Κουμουνδούρου, η οποία προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς την «αποσυριζοποίηση» και «αποτσιπροποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τη μετατροπή του σε ένα κόμμα που θα είναι καθ’ εικόνα και ομοίωση της νέας ηγετικής ομάδας.

«Από εκεί και πέρα, θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ήταν από καιρό ένα κόμμα σε κρίση. Όταν μετά από τέσσερα χρόνια στην αξιωματική αντιπολίτευση, βλέπεις το εκλογικό σου ποσοστό να μειώνεται κατά 14%, τότε είναι σίγουρο ότι κάτι δεν έκανες καθόλου καλά», ανέφερε σε συνέντευξη του στο Libre.gr, ο Παύλος Πολάκης.

Μάλιστα, αρκετά πρόσωπα που βρίσκονται ακόμα στην Κουμουνδούρου, εξέλαβαν τα λόγια του κρητικού βουλευτή ως έμμεση επίθεση προς των Αλέξη Τσίπρα – όπως, άλλωστε, θεωρούν ότι κάνει σύσσωμη η νέα τάξη πραγμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή