Ηττημένος δήμαρχος αποχωρεί από την ηγεσία της παράταξης του

22

Από την ηγεσία της δημοτικής παράταξης «Ανθούσα-Γέρακας-Παλλήνη: Μια Πόλη Για Όλους» αποχωρεί ο απερχόμενος δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος, σηματοδοτώντας τις διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής από τη βάση της παράταξης.

Ειδικότερα, χθες, ενάμιση μήνα μετά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές από τον Χρήστο Αηδόνη, ο κ. Ζούτσος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ηγεσία της δημοτικής του παράταξης.

«Η αποχώρησή μου από επικεφαλής της παράταξης “Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους” δεν σημαίνει ότι θα πάψω να νοιάζομαι για αυτή την περιοχή. Εδώ ζώ εγώ και η οικογένειά μου. Με την αποχώρησή μου ανοίγουν οι διαδικασίες διαδοχής.

Εισηγήθηκα ο/η επόμενος/η επικεφαλής να προκύψει μετά από εκλογική διαδικασία εντός του ΣΥΝΟΛΟΥ της παράταξης. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή ως η πλέον δημοκρατική και ξεκάθαρη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος δήμαρχος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αποχώρησης του κ. Ζούτζου:

«Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανακοίνωσα στην παράταξή μου, Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους την απόφασή μου να αποχωρήσω από επικεφαλής της.

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση…

Σ αυτή την αδιάλειπτη πορεία των 29 ετών στα Αυτοδιοικητiκά δρώμενα του Δήμος Παλλήνης πορεύτηκα με κύριο γνώμονα το καλό των πολιτών. Οδηγός μου ήταν πάντα το να πηγαίνει ο Δήμος μας, συνεχώς ένα βήμα πιο μπροστά.

Με σύνεση και σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, έθετα σε προτεραιότητα πρώτα απ’ όλα τις υποδομές και μετά την αισθητική αναβάθμιση. Και νομίζω πως φτιάξαμε αρκετά.

Από το 1994 μέχρι και σήμερα η Πόλη του Γέρακα αλλά και μετά τη συνένωση, ο Δήμος Παλλήνης έχει αλλάξει και απέκτησε σύγχρονες, βασικές υποδομές.

Πρώτα από όλα, η Αποχέτευση που ολοκληρώθηκε προ πολλού στον μισό Γέρακα και πλέον κατασκευάζεται σε ολόκληρο τον Δήμο. Ένα έργο το οποίο διεκδικήσαμε και πετύχαμε, με σχέδιο και επιμονή, κόντρα σε όλα τα εμπόδια.

Αξίζει ακόμα να αναφέρω, τα δίκτυα ομβρίων, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την αναβάθμιση των αθλητικών κέντρων, τον σύγχρονο led φωτισμό σε όλον τον Δήμο, την τεράστια παρέμβαση με έργα οδοποιίας και τόσα άλλα, που όλοι όσοι ζείτε εδώ, γνωρίζετε.

Επίσης, τις μεγάλες αναπλάσεις στην Παλλήνη και στην Κάντζα, τα μεγάλα Πάρκα στο Πανόραμα Παλλήνης και στο Ρέμα Παναγίτσας Γέρακα, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή πάρκου 160 στρ. που περιέρχονται στον Δήμο από το Κτήμα Καμπά και άλλα πολλά έργα που θα παραδοθούν στην επόμενη περίοδο.

Κι όλα αυτά, αφήνοντας έναν Δήμο εύρωστο και οικονομικά ανεξάρτητο.

Μια προσπάθεια και ένας καθημερινός αγώνας που ξεκίνησε το 1982 με τον Γιάννη Παπαδογεωργάκη και συνεχίστηκε από το 2006 με έμενα και τους συνεργάτες μου. Συνεργάτες στενούς και καθημερινούς που οφείλω να ευχαριστήσω.

Όμως, οι πιο στενοί συνεργάτες μου αυτά τα 17 χρόνια που ήμουν Δήμαρχος ήσασταν ΕΣΕΙΣ. Οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι, κάτοικοι αυτού του Δήμου που όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια και την στηρίξατε δείχνοντας μου εμπιστοσύνη.

Η ζεστή σας κουβέντα στην καθημερινή μας επαφή. Το “μπράβο Δήμαρχε” το “είμαστε μαζί σου”, αποτελούσαν για μένα τη σημαντικότερη κινητήρια δύναμη! Οι προτάσεις και οι υποδείξεις σας, ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για νέες δράσεις!

Για όλη αυτή την πορεία, μέσα από την καρδιά μου ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αποχωρώ από επικεφαλής της παράταξης κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν σας είπα ποτέ ψέματα, δεν σας χάιδεψα τ’ αυτιά, δεν σας κορόιδεψα!

Η αποχώρησή μου από επικεφαλής της παράταξης “Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους” δεν σημαίνει ότι θα πάψω να νοιάζομαι για αυτή την περιοχή. Εδώ ζώ εγώ και η οικογένειά μου.

Με την αποχώρησή μου ανοίγουν οι διαδικασίες διαδοχής. Εισηγήθηκα ο/η επόμενος/η επικεφαλής να προκύψει μετά από εκλογική διαδικασία εντός του ΣΥΝΟΛΟΥ της παράταξης. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή ως η πλέον δημοκρατική και ξεκάθαρη!

Κάποιος/α από τους άξιους συνεργάτες μου θα πάρει τη σκυτάλη της συνέχειας στην παράταξη αλλά κυρίως στον Δήμο.

Κλείνοντας θα ήθελα να παροτρύνω τους νέους να ασχολούνται με τα κοινά και να συμβάλλουν έμπρακτα στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους!

Και πάλι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς!

Ήταν ένα συναρπαστικό και πανέμορφο ταξίδι που κάναμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!»

Πηγή