Το χαμόγελο επέστρεψε στα στελέχη και τη βάση της Νέας Αριστεράς

28

Η επιλογή της αίθουσας που έκαναν για να παρουσιάσουν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, οι έντεκα βουλευτές και τα στελέχη που βρίσκονται μαζί τους, στην πρώτη γραμμή του νέου εγχειρήματος, ήταν λάθος. Αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει τον κόσμο που προσήλθε στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, ήρθαν το βράδυ της Δευτέρας στο «Σεράφειο», με έναν και μόνο σκοπό. Για να «αναπνεύσουν ξανά», όπως ακούστηκε να λένε πάρα πολλοί από τους παρευρισκόμενους. Είναι προφανές ότι το τελευταίο δίμηνο ασφυκτιούσαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ και αναζητούσαν τρόπο για να εκφραστούν πολιτικά.

Επομένως, μοιάζει απόλυτα λογικά το γεγονός ότι τα χαμόγελα στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου φορέα, περίσσευαν. Τόσο από τα στελέχη, όσο και από τους ανθρώπους που έσπευσαν μαζικά να υπογράψουν τις αιτήσεις για εγγραφή στη νέα αυτή προσπάθεια.

Άλλωστε, το Newsbomb.gr είχε αρκετές φορές αναφερθεί στις προωθημένες διαθέσεις της βάσης της «Ομπρέλας» και των «6+6», που ζητούσαν την αποχώρηση τους από την Κουμουνδούρου, λίγες ημέρες μετά τις εσωκομματικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Αν και ήταν ξεκάθαρη η αγωνία τους για το αύριο και την πορεία της Νέας Αριστεράς, τους ήταν αδύνατο να κρύψουν την αισιοδοξία τους. Εμπιστεύονται τα νεαρά στελέχη που θα βρίσκονται στην ηγεσία της. Την πολιτική και τεχνοκρατική επάρκεια τους και την αριστερή τους ταυτότητα. Αυτός ήταν, άλλωστε, ο συνδυασμός που επιθυμούσαν.

Ο Αλέξης Χαρίτσης καταχειροκροτήθηκε και εμφανίστηκε έτοιμος να σηκώσει το βάρος της θέσης του προέδρου. Στην ομιλία του είχε «νεύρο», αλλά και μια «δωρικότητα» αποφεύγοντας, τις υπερβολές και τις δημαγωγικές αναφορές. Επίσης, ήταν εμφανής η συγκίνηση τόσο της Έφης Αχτσιόγλου, όσο και του Νάσου Ηλιόπουλου.

Στα ενθαρρυντικά της βραδιά καταγράφεται η παρουσία προσώπων με τα οποία, κατά τη περίοδο που βρίσκονταν στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έδειχναν να βρίσκονται κοντά πολιτικά, αλλά και πολλών νέων ανθρώπων.

«Ενέσεις» αισιοδοξίας από Κασσελάκη

Την ώρα που στο «Σεράφειο» βρίσκονταν σε εξέλιξη η παρουσίαση της Νέας Αριστεράς, ο Στέφανος Κασσελάκη έδινε -μαγνητοσκοπημένη- συνέντευξη στον Alpha. Ήταν μια κίνηση που σχολιάστηκε από τους ανθρώπους που ήταν παρόντες στην παρουσίαση της νέας κίνησης, την όποια μάλιστα αρκετοί χαρακτήρισαν ως unfair και «ένδειξη πανικού».

Από τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς και ξεχωρίζει η τοποθέτηση του, ότι στόχος του είναι η απόλυτη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού μέχρι τις ευρωεκλογές και η πρωτιά του κόμματος του. Και αυτό γιατί οι δημοσκοπήσεις -πριν την εμφάνιση της Νέας Αριστεράς- τον έδειχναν να παλεύει για να μη βρεθεί στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΚΚΕ.

Είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί να τονώσει το ηθικό των στελεχών και των μελών που έχουν παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να δώσουν με αυταπάρνηση τη μάχη των ευρωεκλογών, όπου θα είναι ζωτικής σημασίας για την Κουμουνδούρου.


Πηγή