Η Νέα Αριστερά μετατρέπεται σε κόμμα – Ο αποχαιρετισμός στον Βασίλη Καρρά που ξεχώρισε

52

Να μπορέσει να μπει «σφήνα» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προσπαθεί η Νέα Αριστερά, που με αργά, αλλά σταθερά βήματα, επιδιώκει να μετατραπεί από Κοινοβουλευτική Ομάδα σε πολιτικό κόμμα, με ορίζοντα τις ευρωεκλογές του Ιουνίου – εκεί που εν πολλοίς θα κριθεί το αύριο της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Από τη στιγμή που οι έντεκα βουλευτές και τα εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισαν να κάνουν το βήμα της εξόδου από την Κουμουνδούρου, γνώριζαν πως ο δρόμος δεν θα ήταν «στρωμένος με ροδοπέταλα». Ήξεραν πολύ καλά ότι θα πρέπει να ανέβουν μια μεγάλη ανηφόρα. Όμως, δεν ήταν σε θέση να αντέξουν ούτε την «ανερμάτιστη» -όπως τη χαρακτηρίζουν- πολιτική του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά ούτε και τον «στρατό» των τρολς που τον στηρίζουν στο διαδίκτυο.

Πλέον, δεν αποτελούν τις βασικές επιλογές των Μέσων Ενημέρωσης για τα τηλεοπτικά πάνελ και τον σχολιασμό της επικαιρότητας, όπως την περίοδο που βρίσκονταν σε εξέλιξη η εσωκομματική κρίση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό, ωστόσο, που φαίνεται να τους ενδιαφέρει σε πρώτη φάση, είναι το να αποκτήσει το εγχείρημα αυτό γερές βάσεις. Και εκεί έχουν ρίξει όλο τους το βάρος αυτή την εποχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στον Άρειο Πάγο έχει κατατεθεί ήδη αίτημα για τη δημιουργία κόμματος, το οποίο θα λάβει την οριστική του μορφή τους επόμενους μήνες, μετά από εκατοντάδες συσκέψεις ανά την Ελλάδα που προγραμματίζονται, αλλά και μετά από μια πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πριν τις ευρωεκλογές.

Πάντως, αυτές οι συσκέψεις ξεκίνησαν και ήδη έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές – με πιο πρόσφατη αυτή στο Ίλιον, όπου κεντρική ομιλήτρια ήταν η Έφη Αχτσιόγλου. Ωστόσο, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε οργανωτικό επίπεδο, απέχουν κατά πολύ από το μοντέλο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχουν ήδη οριστεί άνθρωποι σε κάθε νομό, όπου προσπαθούν να συντονίσουν το εγχείρημα.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και η αναζήτηση κτηρίου που θα στεγάζει τον κομματικό μηχανισμό, διότι τα γραφεία που έχουν παραχωρηθεί από τη Βουλή στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι αρκετά μόνο για τον συντονισμό της δράσης του φορέα στη Βουλή και μόνο.

Διαφορετική πολιτική επικοινωνία

Με δεδομένες τις αντικειμενικές αδυναμίες που προαναφέρθηκαν, η Νέα Αριστερά προσπαθεί να μπει «σφήνα» στο πολιτικό παιχνίδι με διαφορετικούς όρους πολιτικής επικοινωνίας.

Η παρουσία των βουλευτών της στη συζήτηση επί του Προϋπολογισμού ικανοποίησε τους πάντες, καθώς θεωρούν ότι μπόρεσαν να δώσουν το πολιτικό στίγμα τους, αλλά και να παρουσιάσουν συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον της χώρας. «Προτάσεις, που αρμόζουν σε ένα κόμμα της κυβερνώσας Αριστεράς», όπως είπε κορυφαίο στέλεχος στο Newsbomb.gr.

Όμως, μέχρι στιγμής, τις εντυπώσεις έχει «κλέψει» η αποχαιρετιστία ανακοίνωσε που εξέδωσε για τον θάνατο του τεράστιου λαϊκού τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά, η οποία έλαβε αποθεωτικά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Η Νέα Αριστερά σημείωσε ότι ο λαϊκός τραγουδιστής «ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την απλότητα στις μεγάλες πίστες τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά και με την παραγνωρισμένη έννοια της ερωτικής “καψούρας”».

Μάλιστα, συνόδεψε την ανάρτησή της με γκράφιτι σε τοίχο, που γράφει: «Οι αγάπες αρχίζουν με χαρά και τελειώνουν με Καρρά».


Πηγή