Βγήκαν τα «μαχαίρια» ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά

24

Αποφασισμένη να διατηρήσει μια σκληρή γραμμή απέναντι στη Νέα Αριστερά, μοιάζει η Κουμουνδούρου, με κύκλους της ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, να κάνουν λόγω για fake news και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την πλευρά των πρώην συντρόφων τους.

Αφορμή για αυτή την πρώτη επίθεση εναντίον της Νέας Αριστεράς, στάθηκε η επιλογή των βουλευτών της τελευταίες, να ψηφίσουν «παρών» σε τρία από τα άρθρα του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα δάνεια», παρά το γεγονός ότι καταψήφισε το νομοσχέδιο επί της αρχής.

«Προκαλεί απορία η στάση τους. Γιατί πώς λες ότι καταψηφίζεις επί της αρχής ένα νομοσχέδιο και μετά ψηφίζεις “παρών” σε διατάξεις αντίθετες με την ευρωπαϊκή οδηγία για μέτρα προστασίας της α’ κατοικίας και των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο;», ανέφερε σε συνέντευξη της, στο «Κόκκινο 105.5», η Δώρα Αυγέρη, ρίχνοντας την πρώτη επίσημη «βολή» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της Νέας Αριστεράς.

Η απάντηση ήρθε εκ μέρους του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που εξήγησε τους λόγους που προκρίθηκε εκ μέρους τους το «παρών», κατηγορώντας, εμμέσως, πλην σαφώς, την Κουμουνδούρου για fake news.

«Ψηφίσαμε “παρών” μόνο στις διατάξεις που ενσωματώνουν την ευρωπαϊκή οδηγία του 2021 που βάζει κανόνες στη λειτουργία των servicers και που σύσσωμη η αντιπολίτευση το ζητούσε από το 2021. Ψηφίσαμε “παρών” γιατί η χώρα είναι υποχρεωμένη να ενσωματώνει τις οδηγίες, αλλά και γιατί κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Και αυτό ήταν μόνο το «πρώτο αίμα». Ακολούθησε και νέος γύρος, την Τρίτη, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή των φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ τρολς του διαδικτύου, που κατηγόρησαν τον Αλέξη Χαρίτση ότι σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά 90.1», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «παλιό υλικό».

Όπως αναφέρουν πηγές της Νέα Αριστεράς, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής της ομάδας, με σαφήνεια ανέφερε ότι ο νέος φορέας δεν θέλει να γυρίσει το ρολόι του χρόνου προς τα πίσω, ούτε στο 1968 -12η πλατιά Ολομέλεια του ΚΚΕ, που οδήγησε το κόμμα στη διάσπαση και στη δημιουργία του λεγόμενου «ΚΚΕ εσωτερικού»- ούτε στο 2015.

Μάλιστα, συμπληρώνουν ότι ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι ο νέος φορέας κρατάει με περηφάνια τις μεγάλες κατακτήσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται αυτοκριτικά στις αδυναμίες και στα λάθη και επενδύει στο νέο περιεχόμενο της πολιτικής με αιχμές την κλιματική δικαιοσύνη, την καταπολέμηση των ανισοτήτων, την επανεκκίνηση της Δημοκρατίας.

«Αντίπαλος της Νέας Αριστεράς είναι η ηγεμονία της Δεξιάς και η αντικοινωνική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας», ήταν η τοποθέτηση του Αλέξη Χαρίτση.

Τα ίδια πρόσωπα κάνουν λόγο για εναγώνιες προσπάθειες συγκεκριμένων κύκλων του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν τεχνητό κλίμα όξυνσης και να ανακαλύψουν ανύπαρκτες επιθέσεις στον Τσίπρα. «Μαρτυρούν απλά τον τρόπο που πορεύονται όλο αυτό το διάστημα: κοπτο-ραπτική, fake news και δημιουργία εντυπώσεων», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Είναι σαφές ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης, αισθανόμενη την δημοσκοπική πίεση των τελευταίων ημερών και τον κίνδυνο αυτή να ενταθεί από την εμφάνιση της Νέας Αριστεράς.


Πηγή