«Μετωπική» Μητσοτάκη με τα συμφέροντα

25

Αποφασισμένος να συγκρουστεί με τα συμφέροντα όσο ψηλά κι αν φτάνουν είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπως ξεκαθάρισε σε ανάρτησή του στα social media.

«Θα καταπολεμήσουμε την οπαδική βία όσο ψηλά και αν βρίσκονται οι υποκινητές». Η δήλωση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα ισχυρό μήνυμα του πρωθυπουργού ότι ανοίγει μέτωπο κατά όλων αυτών που υποκινούν ή συγκαλύπτουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την βία στα γήπεδα και έρχεται σε ένα timing που πολλοί εκτιμούσαν ότι η κυβέρνηση δεν θα βάλει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα αποφύγει την μετωπική με διάφορα συμφέροντα.

Μετά τα όσα τραγικά συνέβησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει πλέον ένα προσωπικό τόνο έναντι όλων αυτών των κυκλωμάτων που υποκινούν την βία και δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης στη χώρα. Είναι απολύτως βέβαιο ότι η οργή του πρωθυπουργού θα ερμηνευτεί πολιτικά και πολυεπίπεδα, συμπέρασμα που εξάγεται από την αναφορά στο «όσο ψηλά κι αν φτάνουν». Όπως λένε κυβερνητικά στελέχη ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι βάζει υπεράνω όλων το δημόσιο συμφέρον και δεν διστάζει να «σπάσει αυγά» με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος, χωρίς να υπολογίζει τίποτα και κανέναν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, στο πλαίσιο πολιτικής ανασκόπησης της τελευταίας εβδομάδας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τη Δευτέρα (σήμερα δηλαδή) «θα υπάρξουν ανακοινώσεις», ενώ, εκφράζοντας την οργή του, υπογράμμισε πως «όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν τη μάχη». «Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν, ή έστω την ανέχονται. Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας», πρόσθεσε. Το οφείλουμε στα νέα παιδιά που θέλουν έναν υγιή αθλητισμό, το οφείλουμε στην κοινωνία, έγραψε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Και σήμερα, θέλω να σας ζητήσω να πούμε μαζί μια προσευχή για τον νέο αυτό άνθρωπο που δίνει τον αγώνα για τη ζωή του. Οι αστυνομικοί άλλωστε είναι παιδιά μας και διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για την ασφάλεια όλων μας».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στην υπογραφή της Διακήρυξη Φιλίας και Καλής Γειτονίας Ελλάδας – Τουρκίας, τονίζοντας πως αποτελεί «ένα πραγματικό άλμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ειδικά αν σκεφτούμε το οξυμένο κλίμα των προηγούμενων ετών».

«Να διαφωνούμε, κι αν οι διαφορές μας δεν γεφυρώνονται, να μην παράγουν αυτόματα εντάσεις και κρίσεις», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στα έργα υποδομής και στη στήριξη των πληγέντων της Θεσσαλίας, στο «Καλάθι των Γιορτών», αλλά και στις πρωτοβουλίες για τη «Μόνιμη μείωση τιμής» και το «Καλάθι του νοικοκυριού», ενώ, σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη φοροδιαφυγή, σημείωσε πως «οι 11 παρεμβάσεις του έχουν έναν στόχο: να κλείσουν τα “παραθυράκια” φοροδιαφυγής σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, στρεβλώσεις και διαχρονικές παθογένειες που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν».

Ειδικά για το καλάθι των γιορτών υπογράμμισε τα ακόλουθα:

«Δύο εβδομάδες πλέον μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και ήρθε η ώρα για το «Καλάθι των Γιορτών» που θα τεθεί σε ισχύ την προσεχή Τετάρτη με 9 βασικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Ταυτόχρονα «τρέχουν» οι πρωτοβουλίες «Μόνιμη Μείωση Τιμής» στην οποία έχουν ενταχθεί έως σήμερα 1.286 προϊόντα από 100 εταιρείες και το «Καλάθι του Νοικοκυριού» που πήρε παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024. Με αυτές τις παρεμβάσεις μας αμβλύνουμε για τα χαμηλά εισοδήματα τις επιπτώσεις του πληθωρισμού στα τρόφιμα και σε βασικά αγαθά, ενταντικοποιώντας συνάμα τους ελέγχους στην αγορά. Πρέπει να καταλάβουν όλες οι επιχειρήσεις, πρωτίστως οι μεγαλύτερες, ότι είναι ζήτημα κοινωνικής ευθύνης να συμβάλλουν για να μπορέσουν όλοι οι συμπολίτες μας να κάνουν γιορτές».


Πηγή