Κασσελάκης on tour – Τον πλανήτη ετοιμάζεται να «οργώσει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

56

Για την ακρίβεια, είναι δυσοίωνες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ – Και η απάντηση στις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις», δεν οφείλονται μόνο στην πρόσφατη διπλή διάσπαση

Ταξίδια σε όλες τις χώρες και τις ηπείρους όπου υπάρχει μεγάλη ελληνική ομογένεια, σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης τους επόμενους μήνες, ευελπιστώντας ότι ο ίδιος ως απόδημος Έλληνας, θα καταφέρει να πείσει τους συμπατριώτες μας που βρίσκονται σε κάθε γωνιά του ορίζοντα, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Οι μέχρι στιγμή επιδώσεις του του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις δημοσκοπήσεις, από την ημέρα που στην ηγεσία του βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν είναι οι αναμενόμενες. Για την ακρίβεια, είναι δυσοίωνες για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Και η απάντηση στις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις», δεν οφείλονται μόνο στην πρόσφατη διπλή διάσπαση.

Σημασία έχει ότι, πλέον, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να αντιστρέψουν πλήρως το κλίμα. Και εκτός από τους ψηφοφόρους που βρίσκονται στο εσωτερικό της χώρας, επιθυμούν να απευθυνθούν και στους έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι στις ευρωεκλογές θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν μαζικά και ακόμα πιο εύκολα από ότι στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Κασσελάκης των τεσσάρων ηπείρων

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να λείψει για κάποιες ημέρες, την περίοδο των εορτών, εκτός Ελλάδας, καθώς αναμένεται να μεταβεί στη Νέα Υόρκη. Αυτό θα είναι το τελευταίο του ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για το 2023.

Διότι το 2024, αμέσως μετά το Συνέδριο, ο Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει να επισκεφτεί κάθε χώρα και κάθε ήπειρο, που έχει ισχυρό ελληνικό στοιχείο. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος του είναι να περιοδεύσει στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Φλόριντα -στην οποία, άλλωστε ζούσε μέχρι πριν λίγους μήνες- και το Σικάγο στα ενδότερα.

Υπάρχουν και σκέψεις για Τορόντο και Μόντρεαλ, στον Καναδά, αλλά και για μια επίσκεψη στο Λος Άντζελες. Αυτά αφορούν μόνο το Βόρειο Ημισφαίριο του πλανήτη. Γιατί, σκοπεύει να ταξιδέψει και στο Νότιο. Δεδομένη θεωρείται η παρουσία του μέσα στους επόμενους μήνες στη Νότια Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Γιοχάνεσμπουργκ, αλλά και στη μακρινή Αυστραλία, στη Μελβούρνη και το Σίδνεϋ.

Φυσικά στο πρόγραμμα θα βρεθούν οι Γερμανία και η Αγγλία, ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφτεί και κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες μας. Όλα αυτά τα ταξίδια θα πρέπει να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Μάιο – εκτός και αν κάποιο μπει «σφήνα» κατά την προσυνεδριακή περίοδο.


Πηγή