Στην «αδιαμεσολάβητη επαφή με τους πολίτες» επιστρέφει ο Κασσελάκης

22

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε να κινηθεί θεσμικά και να εστιάσει στο εσωκομματικό πεδίο, στοχεύοντας στην «επανεκκίνηση» του κόμματος του. Συγκάλεσε δύο φορές την Πολιτική Γραμματείας, συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή και ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτη, για τα ελληνοτουρκικά.

Στην απευθείας επαφή με τους πολίτες επιστρέφει, σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστική επίσκεψη στην περιφέρεια (Καλάβρυτα-Μεσολόγγι) εστιάζοντας στην ακρίβεια, αλλά και το αίσθημα ανασφάλειας που εκτιμάει ότι διακατέχει την ελληνική κοινωνία, σε όλους τους τομείς.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κινηθεί θεσμικά και να εστιάσει στο εσωκομματικό πεδίο, στοχεύοντας στην «επανεκκίνηση» του κόμματος του. Συγκάλεσε δύο φορές την Πολιτική Γραμματείας, συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή και ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτη, για τα ελληνοτουρκικά.

Επίσης, όλο αυτό το διάστημα απέχει από τις μη ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές -με την εκεί παρουσία του να πονοκεφαλιάζει ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες του- επιλέγοντας να μιλήσει σε μια μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, ενώ τοποθετήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας.

Ωστόσο, δεν είχε την ευκαιρία να επενδύσει στην απευθείας επικοινωνία με τους πολίτες, που θεωρεί ότι είναι ένα από τα δυνατότερα του στοιχεία. Δηλαδή, να βγει και να περπατήσει στους δρόμους, ακούγοντας από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της χώρας – που κάθε άλλο παρά λίγα είναι.

Έτσι, σήμερα αναμένεται να εκδράμει για ακόμα μια φορά στην περιφέρεια. Μάλιστα, από το επιτελείο του δεν θέλουν να αποκαλύψουν ούτε το μέρος, ούτε και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί αυτή η εξόρμηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχουν ενημερώσει καν τις νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε Καλάβρυτα και Μεσολόγγι, που ετοιμάζεται να μετάβει.

Και αυτό γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει, όπως λένε πρόσωπα από τον στενό του περίγυρο, να ακούσει ο ίδιος τους πολίτες, χωρίς κανένα απολύτως «φίλτρο».

Κυβέρνηση της «τιμωρίας»

Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου επιχειρεί να χτυπήσει την κυβέρνηση σε όλους τους τομείς, έστω και αν προς ώρας παραμένει μόνο στο επίπεδο της κριτικής, χωρίς συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις.

Κάτι που φαίνεται να αλλάζει, αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι για το θέμα της λεγόμενης «αθλητικής βίας», όπου ο η αξιωματική αντιπολίτευση προχώρησε σε σειρά προτάσεων. Το ότι αυτές δεν αγγίζουν τον πυρήνα του προβλήματος, είναι ένα άλλο ζήτημα. Άλλωστε και η κυβερνητική πρόταση, πάνω σε κοινοτυπίες στηρίζεται.

Ωστόσο, είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, στην προσπάθεια που καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτελέσει τον ρόλο του ως αξιωματική αντιπολίτευση, που προτείνει λύσεις.


Πηγή