Οικονόμου – Βρούτσης από τον Άρειο Πάγο: «Σκοπός είναι να σταματήσουν οι αγέλες των χούλιγκαν»

45

Οι Γιάννης Οικονόμου και Γιάννης Βρούτσης μετέβησαν στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσαν στοιχεία για την εξάλειψη της οπαδικής βίας.

Σαφή μηνύματα κατά της οπαδικής βίας απέστειλαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, οι οποίοι συνάντησαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και κατέθεσαν «πολύ ουσιαστικά στοιχεία», σύμφωνα με τον κ. Βρούτση.

«Εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, βρεθήκαμε –σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού– στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να καταθέσουμε πολύ ουσιαστικά στοιχεία για την οπαδική βία. Ο συμβολισμός είναι μεγάλος γιατί είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα “όπλα” για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στους αθλητικούς χώρους, αλλά και των αξιών του αθλητισμού», ανέφερε αρχικά ο κ. Βρούτσης.

«Τα στοιχεία που καταθέσαμε, αφορούν πραγματικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι η οπαδική βία, που ξεπερνά τα όρια του αθλητισμού, συνδέεται διαχρονικά με πρόσωπα και έρχεται να προστεθεί το στοιχείο της εγκληματικής οργάνωσης. Μέσω ξυλοδαρμών διαιτητών και καταγγελιών για ξυλοδαρμούς δημοσιογράφους, σε συνδυασμό με τα απαράδεκτα περιστατικά, όλα αυτά πρέπει να συσχετιστούν», προσέθεσε.

«Η πολιτεία είναι εδώ, για να δώσει ένα τέλος σε αυτήν τη μάστιγα μέχρι τέλους και να φέρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι», ολοκλήρωσε ο κ. Βρούτσης.


Πηγή